29. srpna 2017 • 14:48

Fanoušci v Anglii opěvují Štěcha! Chytil penaltu a vyjel po rozhodčím

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve Spartě ho nechtěli, v anglickém Lutonu už ho fanoušci milují. Brankář Marek Štěch je ve čtvrté anglické lize za hvězdu a i v posledním kole na hřišti Mansfieldu zazářil. V nastavení totiž za stavu 2:2 chytil pokutový kop a při vášnivé oslavě se dokonce rozeběhl za rozhodčím, ke kterému si zřejmě neodpustil poznámku k odpískané penaltě. Sedmadvacetilý brankář tak navázal na předešlé výkony, když v prvním kole zlikvidoval penaltu proti Yeovilu a minulý víkend vytasil fantastický zákrok.



Viděli jste ho? Ten nám vychytá postup! Takové debaty vedou fanoušci v Lutonu už čtvrtý víkend v řadě a důvodem je český brankář Marek Štěch .

Tentokrát zaujal v sobotním utkání čtvrtého kola na hřišti Mansfieldu (2:2), kde jeho tým v závěrečných minutách stáhl ztrátu dvou branek, ale v páté minutě nastavení proti němu byla nařízena penalta.

Domácí útočník James Spencer si postavil míč a poslal jej k levé tyči. Tam se ale natáhl český dlouhán a míč vyrazil. „Vždycky koukám, kde hráč stojí. Přišlo mi, že stojí hodně vpravo, proto jsem tušil, že bude střílet doleva. Dal jsem na svůj instinkt a naštěstí se to vyplatilo,“ uvedl pro deník Luton Today.

VIDEO | Chycená penalta a bouřlivá oslava Marka Štěcha proti Mansfieldu

Fanoušky však více zaujala následná oslava. Brankář, jenž je znám svou vášní, se nechal unést euforií a rozeběhl se za rozhodčím Rossem Joycem, kterému k odpískané penaltě něco řekl a uviděl žlutou kartu.

„Byl jsem trochu naštvaný, protože když jsem to viděl, ruka to podle mě nebyla,“ řekl Štěch, který to dal sudímu patřičně najevo. Právě jeho vášní pro hru i výbornými zákroky si získal fanoušky.

„Jiná třída. Brankáři, jako jsi Ty, vyhrávají ligy. Zákroky jsou stejně důležité jako góly,“ napsal Ian MacBeth. Další ho přirovnávají k hrdinovi, zvířeti a často zaznívá i legenda. „Když nebudeš na konci sezony v nejlepší jedenáctce ligy, tak jenom proto, že do ní přijde De Gea,“ věří Ricky Broadhurst.

Marek Štěch nařízenou penaltu chytil, ale poté za ní rozhodčímu vyčinil
Marek Štěch nařízenou penaltu chytil, ale poté za ní rozhodčímu vyčinil

Z Marka Štěcha se navíc stává penaltový odborník. Pokutový kop totiž chytil už v prvním kole proti Yeovilu (8:2), kde v minulosti působil. A není to náhoda.

„Na penaltách jsme s Kevinem Deardenem (trenérem brankářů) a Petem Bookerem (analytik) zapracovali. Pete sbírá klipy a společně penalty soupeřů sledujeme před zápasy. Zatím to vychází,“ upozornil na stoprocentní bilanci.

Spolupráci s realizačním týmem si Marek Štěch pochvaluje. „Jsem za chycené penalty šťastný, ale musím říct, že polovina práce jde za Kevem a Petem, kteří odvádí dobrou práci.“

VIDEO | Tímto fantastickým zákrokem přispěl k výhře nad Colchesterem

Český brankář tak pomohl k výhře nad Yeovilem, následně nezabránil pohárové porážce s Ipswichem (0:2) a na hřišti Barnetu inkasoval jediný gól zápasu až v první minutě nastavení.

„Nešťastný výsledek, ale hlavu vzhůru. V sobotu jdeme na to!“ napsal na svůj Twitter a slovo dodržel. Při výhře nad Colchesterem (3:0) se předvedl při jednom z centrů soupeře. Útočící hráč poslal svou hlavičku z rohu malého vápna do protipohybu českého brankáře. Ten ovšem i v pohybu zareagoval a míč vyrazil na roh.

„Ten Štěchyho zákrok je lepší, čím více se na něj koukáte,“ napsal k přiloženému videu twitterový účet klubu. V něm zatím Marek Štěch předvádí velké věci a pokud bude pokračovat, ještě o něm fanoušci hodně uslyší.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud