5. září 2017 • 05:00

Bony vyhrál soud nad agenty včetně Čecha Laciny. Šlo o stamiliony

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hřišti nezažíval v poslední době nejlepší období, kariéru se pokouší oživit návratem do Swansea. Bývalý útočník Sparty Wilfried Bony slaví úspěch alespoň v soudní síni. Jak informují anglická média, vyhrál další část právní bitvy proti svým bývalým agentům. Jedním z nich je i Čech Dalibor Lacina.



O co v právní při jde? Podle Bonyho brali jeho dva agenti, kterými byli Lacina a Gilbert Kacou, neoprávněné provize ve výši osm milionů liber (227 milionů korun) v období mezi červencem 2013 a únorem 2015 při vyjednávání o Bonyho smlouvách při prvním působení ve Swansea, než zamířil do Manchesteru City. Bony také obvinil Kacoua z toho, že se dopustil „podvodného a nedbalého zkreslení.“

Oba agenti se snažili jednání soudu v Manchesteru zastavit s tím, že by se spor měl řešit podle pravidel anglické Fotbalové asociace. Bony však namítl, že dohoda o postoupení případu k její arbitráži neexistuje. Soudce Mark Pelling mu dal za pravdu a poté, co během července prozkoumal důkazní materiál, zveřejnil v pondělí rozsudek.

Nyní Bonyho čeká práce na tom, aby obnovil svoji povadlou reputaci. V tomto ohledu mu nejvíc uškodilo hostování ve Stoke City během uplynulé sezony. Nyní věří, že ve Swansea naváže na předchozí dobré výkony. V kalendářním roce 2014 byl v jejím dresu s dvaceti trefami dokonce nejlepším střelcem celé Premier League.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud