16. října 2017 • 14:46

Gól a asistence! Vydra znovu zářil. Může být nejlepší podhrot, říká trenér

Autor: adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Devět zápasů, pět branek. Český útočník Matěj Vydra se v aktuální sezoně druhé anglické nejvyšší soutěže může pyšnit skvělou formou. V dresu Derby County ji potvrdil i v nedělním třaskavém derby proti Nottinghamu, výhru 2:0 režíroval gólem po 24 vteřinách a parádní asistencí. „Má všechno k tomu, aby se stal nejlepším číslem deset (podhrotovým hráčem) v lize,“ chválil ho trenér Gary Rowett.



Rozehra, vhazování z pravé strany, převzetí míče, navedení na hranici pokutového území a prásk levou nohou přesně k tyči. Už po 24 vteřinách nedělního derby druhé anglické ligy mezi Derby County a Nottinghamem slavil český útočník Matěj Vydra vstřelený gól.

Na začátku druhého poločasu přidal ještě parádní asistenci, když nejdříve ustál souboj na polovině hřiště a následně přihrávkou mezi obránce vybídl ke skórování Davida Nugenta. Při střídání v 70. minutě mu vestoje tleskal zaplněný stadion.

VIDEO: Vydrův gól po 24 vteřinách

V devíti zápasech aktuální sezony Championship vstřelil rodák z Chotěboře už pět branek, což je stejný počet jako nasázel v 33 zápasech minulé sezony. Chvála se po zápase s Nottinghamem nesla ze všech stran. „Má výborné obě nohy, je rychlý a silný. Myslím, že při první brance ukázal své schopnosti. Byl to fantastický gól,“ prohlásil trenér Gary Rowett.

Kouč Derby zároveň uvedl, že s českým útočníkem před zápasem vedl povzbuzující řeč. „Mluvil jsem s ním v sobotu a říkal mu, že má všechno k tomu, aby se stal nejlepším číslem deset (podhrotovým hráčem) v lize,“ dodal Rowett.

Z formy ofenzivních hráčů je Rowett nadšený. „Jsou našimi nejlepšími hráči z hlediska gólů a útočné hry. Neznám teď přesné statistiky, ale myslím, že Vydra s Nugentem vstřelili dohromady už osm nebo devět gólů,“ spokojeně říkal po vítězném derby.

Derby a Nottingham jsou od sebe vzdálené jen 24 kilometrů, vždy tak jde o vyhrocené duely. Na nedělní souboj přišlo přes 31 tisíc lidí.

Vydrovi se proti tomuto soupeři daří. V kariéře mu nasázel devět branek v osmi startech. Bývalý hráč Jihlavy, Baníku Ostrava nebo italského Udinese by rád navázal na skvělé ročníky 2012/13 (22 gólů) a 2014/15 (16 gólů), kdy zářil ve Watfordu. Zatím má našlápnuto velmi dobře.

VIDEO: Parádní Vydrova asistence na gól Davida Nugenta

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud