Michal Koštuřík
23. února 2012 • 10:10

Abramoviče štvou neposlušní mazáci: Cole a Lampard? Pryč!

Vstoupit do diskuse
11
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně nahnutá je budoucnost Ashleyho Colea v Chelsea. Podle zdrojů anglického deníku The Sun je majitel klubu Roman Abramovič připraven prostořekého zadáka po sezoně uvolnit z kádru. V podobné pozici se nejspíš ocitne také záložník Frank Lampard, jeden ze symbolů „blues“.



Oba angličtí reprezentanti jsou na černé listině poté, co se v neděli dostali do kontroverze s trenérem André Villas-Boasem, jehož metody na interní schůzce kritizovali.

„Pokud zpochybňují rozhodnutí manažera, jako by zpochybňovali verdikty majitele,“ uvedl zdroj Sunu. „Angažování André Villas-Boase byla Abramovičova osobní volba. V minulosti sice dal na názory starších hráčů, kteří byli nespokojeni s trenérem. Jenže tentokrát je z těch stížností otrávený.“

Cole s Lampardem dostanou podle všeho zelenou ke hledání nového zaměstnavatele. A to přesto, že mají v Chelsea platný kontrakt do léta 2013.

Trenér Chelsea Villas-Boas zapomněl na hotelu před utkáním s Neapolí papírek se sestavou, byl v ní i zraněný John Terry
Trenér Chelsea Villas-Boas zapomněl na hotelu před utkáním s Neapolí papírek se sestavou, byl v ní i zraněný John Terry

Londýnský velkoklub, zmítaný vnitřními problémy a mizernými výsledky, hodlá také posilovat. V Arsenalu si vyhlédl ofenzivního záložníka Thea Walcotta, za něhož nabízí útočníka Daniela Sturridge.

Nejistá zůstává rovněž budoucnost čtyřiatřicetiletého kouče Villas-Boase, který sice má stále podporu ruského oligarchy, ale je pod ostrou palbou veřejnosti.

„Mně se líbí,“ napsal novinář Steve Wilson ve svém komentáři na webu BBC. „Když v Neapoli nepostavil Lamparda s Colem, ukázal silný charakter. Tohle se mu v budoucnu vyplatí,“ mínil.

Vstoupit do diskuse
11

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud