15. dubna 2014 • 04:20

Co v Anglii vyčítají Chelsea? Čech zdržoval, Terry tlačil na sudího

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Závěr anglické Premier League slibuje nebývalé drama. Čtyři kola před koncem se tři týmy drží v boji o titul, dělí je minimální rozestupy. K favoritům se řadí i momentálně druzí fotbalisté Chelsea, kteří si v neděli odvezli těsnou výhru 1:0 ze Swansea. V Anglii si všimli, že brankář Petr Čech v utkání hodně zdržoval hru a kapitán John Terry zase bez skrupulí přiznal, že rozhodčímu poradil, aby vyloučil domácího obránce Chika.



Vedle nesmlouvavých soubojů na hřišti se vede i zákulisní válka. Ve vypjatém závěru anglické nejvyšší soutěže nerozhoduje jen fotbalové umění, ale i pevné nervy a železná psychika.

Chelsea šla do zápasu ve Swansea až po skončení šlágru Liverpoolu s Manchesterem City (3:2). "Samozřejmě jsme o zápasu věděli, podívali jsme se na výsledek. Asi to dopadlo tak, jak jsme chtěli," připustil kapitán "blues" John Terry.

"Bylo důležité, co nám před zápasem řekl manažer (Mourinho). Zdůraznil, že ten výsledek nám bude k ničemu, pokud nevyhrajeme vlastní zápas," vykládala opora zadních řad "blues".

Chelsea svůj úkol zvládla, byť ze Swansea odjíždí s nejtěsnější možnou výhrou 1:0. Po dvou venkovních porážkách (0:1 Aston Villa, 0:1 Crystal Palace) konečně brala důležité body.

Kapitán Chelsea John Terry v diskuzi s rozhodčím v utkání na SwanseaFoto Profimedia.cz
Londýnskému celku pomohlo vyloučení domácího obbránce Chika, který se ze hřiště pakoval už po 16 minutách hry. Španělský bek šel ven po dvou žlutých, u té druhé sudí Phil Dowd dlouho váhal, než vytáhl červenou.

Předtím se kolem něj seběhl chumel hráčů v modrém. "Řekl jsem rozhodčímu, že už má druhou žlutou kartu," přiznal Terry. "Celá jejich lavička i s trenérem se nahrnuli ke čtvrtému rozhodčímu, hráči zase obklopili hlavního. Když až po chvíli přijde červená karta, ani se nedivíte, proč," zlobil se domácí trenér Garry Monk.   

V Anglii se zastavili i u výkonu Petra Čecha. Komentátor The Times a bývalý irský reprezentant Tony Cascarino si všiml, že nejlepší brankář v utkání dlouho váhal s rozehráním.  

"Pravidlo šesti vteřin přestává dávat smysl. V době, kdy rozhodčí dobu rozehrávky přehlíží, brankáři drží míč tak dlouho, jak jen mohou. Petr Čech ho proti Swansea v jednu chvíli držel snad 21 vteřin. Proč se tohle pravidlo nedodržuje?" divil se Cascarino, který sám za Chelsea hrával v první polovině devadesátých let.

Stoper Chelsea John Terry před zápasem na půdě Swansea
Stoper Chelsea John Terry před zápasem na půdě Swansea

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud