23. srpna 2014 • 15:37

Mourinho: Čechovi se omlouvat nebudu! Jestli chce odejít, ať přijde

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Chelsea José Mourinho chápe, že český brankář Petr Čech nemůže být po dlouhých letech v klubu s rolí druhého brankáře spokojený. Přesto před novináři přiznal, že mu situaci osobně nevysvětloval. „Nikdy nevysvětluji rozhodnutí konkrétnímu hráči. Neudělal jsem výjimku u Lamparda či Drogby, nebudu ji dělat u Čecha,“ vzkázal jasně.



Mourinho přitom o Čecha nechce přijít. „Doufám, že mě nepožádá o odchod,“ zopakoval už po několikáté. Své zásady ale ani kvůli dlouholeté jedničce měnit nehodlá.

„Pro mě je nejdříve klub, poté tým a pak hráči. Klub nemám pod kontrolou, tým ano. A chci, aby hráči věděli, že tým je to nejdůležitější. Hráčům svá rozhodnutí nevysvětluji,“ řekl Portugalec.

„Je Petr absolutně šťastný? Nevěřím. Ale to není pouze o něm, stejně na tom jsou všichni hráči, kteří nenastoupili proti Burnley,“ pokračoval Mourinho.

„S Čechem jsem nemluvil a nehodlám se mu omlouvat. Všichni hráči ale vědí, kde je moje kancelář,“ trval si přísný kouč nadále na svém. „Je sice trochu daleko, ale kluci určitě vědí, kde mě najdou,“ zavtipkoval.

Poté ale naprosto zvážněl. „Pokud mě Petr přijde požádat o odchod, zaslouží si, abychom si s ním sedli a všechno probrali. Ta situace ale zatím nenastala,“ uzavřel Mourinho.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud