19. července 2015 • 14:39

Mourinho: Čecha bych do Arsenalu nepustil. Ale Abramovič mě přesvědčil

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Chelsea José Mourinho přiznal, že se mu v první chvíli přestup brankáře Petra Čecha do konkurenčního Arsenalu vůbec nezamlouval. Zkušený kouč ale zároveň ocenil přístup majitele klubu Romana Abramoviče, který českému gólmanovi odchod povolil. „Přesvědčil mě. Všude říká, že dobré vztahy a loajalita je více než fotbal,“ tvrdil Mourinho.



„Nezajímá mě, kam Čech odejde. Nezajímá mě, jestli pomůže Arsenalu vyhrát trofeje. Nezajímá mě, jestli je Arsenal náš konkurent v boji o titul. Mě zajímá, že Čech je skvělý chlap, který udělal pro klub všechno. Byl tu deset let, minulou sezonu byl dvojka a stejně odvedl fantastickou práci,“ řekl Abramovič Mourinhovi .

Portugalský kouč se nechal slovy svého šéfa obměkčit. „Pochopil jsem, že klub udělal dobré rozhodnutí. Posouvá nás to na vyšší úroveň. Každému hráči to ukazuje, jakým klubem Chelsea je,“ tvrdil zkušený stratég.

„Co udělal Petr vůči Chelsea špatně? Proč bych mu měl chtít ničit osobní život, když to v Anglii miluje?“ ptal se sám sebe Mourinho. „S jiným majitelem bych měl jiný pohled. Řekl bych, ne, do Anglie nepůjdeš. Ale s tímto majitelem jsem se na to podíval jinak,“ prozradil.

„Chápu Abramovičův postoj. Jsem hrdý, že jsem součástí této kultury,“ dodal Mourinho, který si jako náhradu za českého brankáře vyhlédl Asmira Begoviče ze Stoke. „Abramovič se mě zeptal, koho chci. Řekl jsem Begoviče. A on na to ok, budeš mít Begoviče,“ popsal, jak jednoduché bylo vzájemné jednání.

Zatímco Begovič se teprve k Chelsea připojil, Čech má v Arsenalu za sebou již první zápas. V sobotu pomohl svému novému týmu k výhře 3:1 nad Evertonem ve finále přípravného turnaje v Asii. A ihned po zápase se ozvaly první hlasy, podle kterých bude Čech tím pravým triumfem Arsenalu v boji o titul.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud