16. února 2016 • 13:45

Mladíci City se bojí Guardioly. Nechtějí smlouvy, opustí klub?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Již dopředu oznámený letní příchod Josepa Guardioly do Manchesteru City může mít pro klub také značně negativní dopad. Už několik měsíců se spekuluje, že španělský kouč chce do City přivést další hvězdy. Padají jména posil jako Paul Pogba, David Alaba, Robert Lewandowski a další. A právě toho se podle listu Daily Mail obávají mladí fotbalisté z anglického velkoklubu. Ze strachu o budoucnost se zdráhají podepisovat dlouhodobé smlouvy, které jim klub nabízí.



Anglický klub vynaložil na svoji mládež velké finanční prostředky. Pro akademii vystavěl nové tréninkové centrum, které City závidí i městští rivalové z United. Z Barcelony si Manchester přetáhl dva vrcholné funkcionáře Ferrana Soriana a Txiki Begiristaina, kteří v katalánském klubu řídili slavnou akademii La Masia.

Právě Sorianovi a Begiristainovi svěřili v Anglii dva klíčové posty. První obsadil pozici výkonného ředitele a druhý zase šéfuje sportovní stránce klubu. Na mládeži se obří investice okamžitě projevila a někteří mladíci se postupně začleňují do prvního týmu.

Nejvíce si však City slibují od výběru do 16 let, který podle zpráv z Ostrovů patří mezi nejnadanější. Jenže podle anglického webu Daily Mail příchod trenéra Josepa Guardioly mladíky dost vystrašil. Především zvěsti o tom, že hodlá zběsile nakupovat hvězdné hráče.

Z mladíků se do prvního týmu City probil útočník Kelechi Iheanacho, který vstřelil již několik branek
Z mladíků se do prvního týmu City probil útočník Kelechi Iheanacho, který vstřelil již několik branek

Údajně se mladíci Citizens zdráhají přistoupit na dlouhodobé smlouvy, které jim klub nabízí, protože se bojí, aby jim kariéru nezkazil již avizovaný Guardiolův příchod. Ačkoliv se očima laika zdá, že bohatý klub typu Citizens nemusí na mládež tolik dbát, opak je pravdou.

Podle dostupných informací by ztráta i pár hráčů ze slibného výběru do 16 let, byla pro klub dost zásadní. Už jenom vzhledem k investicím do zázemí, které klub v uplynulých letech provedl.

Mezi možné posily, které by měly v létě dorazit na Etihad Stadium, jsou záložník Juventusu Paul Pogba, obránce Bayernu David Alaba či jeho spoluhráč útočník Robert Lewandowski. Spekuluje se i o několika hráčích z Barcelony, které Guardiola zná ze svého působení v katalánské metropoli.

2595235:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud