15. května 2016 • 20:10

Rosického rozlučka v Arsenalu: špalír, stříbrný kanón a oslavy gólu s týmem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Záložník Tomáš Rosický se v neděli loučil s Arsenalem. Šanci rozloučit se na trávníku nedostal, ale i tak byl vidět. Nejdříve převzal ocenění za věrné služby během svého desetiletého angažmá na Ostrovech. Poté mu spoluhráči oděni do dresů s jeho jménem a číslem sedm vytvořili špalír, skrz který český fotbalista vyběhl na trávník a zamával fanouškům. Během utkání s ním dokonce útočník Olivier Giroud přiběhl oslavit jednu ze svých dvou vstřelených branek při vítězství nad Aston Villou .



Už od pátku se oficiálně ví, že se po závěrečném kole Premier League s klubem rozloučí trojice záložníků Tomáš Rosický , Mikel Arteta a Mathieu Flamini. K utkání byl však nominován pouze Španěl Arteta.

Rosický, který v Arsenalu strávil deset let, usedl pouze na tribunu a s fanoušky, kteří si českého záložníka během působení na Ostrovech velice oblíbili, se tak rozloučil pouze jako divák. Jako poděkování za léta strávená v klubu, dostal 35letý záložník od vedení před výkopem stříbrnou miniaturu kanónu.

VIDEO: Tomáš Rosický obdržel od klubu stříbrný kanón

Přitom před pár týdny jeho spoluhráč  Petr Čech prozradil (Více ZDE>>>), že je Rosický v dobré formě a bude podle jeho názoru i fit pro EURO ve Francii. V aktuální sezoně však kvůli zranění stihl odehrát za Arsenal pouze 20 minut v lednovém utkání v FA Cupu proti Burnley, od začátku dubna pak nastoupil třikrát za juniorku Arsenalu.

VIDEO: Hráči Rosickému vytvořili špalír, skrz který přiběhl na trávník

Rosický v Arsenalu
Celkem startů:
246
(z toho 88 jako střídající hráč)

Celkem gólů: 28
(nejvíc v sezoně 2007/08 - 7) 

Rosický přestoupil do Arsenalu v roce 2006 z Borussie Dortmund. Jeho působení u „kanonýrů“ poznamenala řada zranění. S klubem získal dvakrát trofej v FA Cupu.

V souvislosti s Rosického budoucností se nejaktuálněji řeší, zda se dostane do české nominace pro EURO ve Francii. Jeho agent Pavel Paska připustil, že má řadu nabídek na další angažmá. "Jsou tam alternativy, USA, Emiráty, rozhodujeme se, ale nejbližším cílem je nominace. Potom se může v průběhu EURO něco stát. Tomáš by chtěl ještě dva roky hrát fotbal na vrcholové úrovni," prozradil Paska.

VIDEO: Útočník Giroud přiběhl za Rosickým oslavit gól

Otevřeně se k zájmu angažovat Rosického přihlásila už Sparta. "Pro nás by to byl obrovský přínos a to nemyslím jen pro diváky, ale i pro tým. Pokud by byl zdravý, tak by nám v důležitých zápasech hodně pomohl,“ řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný po včerejší výhře nad Jihlavou.

2709209:gallery:true:true

Hráči udělali českému záložníkovi speciální špalír
Hráči udělali českému záložníkovi speciální špalír

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud