11. září 2016 • 14:26

Kocovina Leicesteru: Mizérii nezlomil ani bláznivý kiks Liverpoolu

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglický šampion tápe. Fotbalisté Leicesteru City prožívají po mistrovské jízdě těžkou kocovinu. Z pěti soutěžních duelů vyhráli pouze jeden a připsali si tři porážky. Ta poslední přišla v sobotu na Anfield Road, kde jim domácí Liverpool nastřílel čtyři branky.



Vstup do letošní sezony Leicesteru vůbec nevychází. Na začátku prohrál souboj o Community Shield proti Manchesteru United a poté přišly bídné výsledky i v lize. Porazit jej dokázal Hull a Liverpool. Jediné body získaly „lišky“ díky domácí výhře nad Swansea a bezbrankové remíze s Arsenalem.

„Byli jsme v pohodě, ale poté, co vstřelil Liverpool druhý gól, tak jsme začali všechno ztrácet. Oni byli nezastavitelní. A to jsme takový agresivní styl očekávali,“ hodnotil utkání proti „reds“ trenér Claudio Ranieri. „Zaslouženě vyhráli,“ dodal.

SESTŘIH Premier League: Liverpool – Leicester 4:1
Video se připravuje ...

A to jim k jedinému gólu ještě navíc pomohl obrovský kiks Lucase Leivy, který nastoupil na pozici stopera. V pokutovém území ztratil nezodpovědně míč a Šindži Okazaki naservíroval přihrávku Jamiemu Vardymu, který překonal brankáře Simona Mignoleta. Víc domácí mistrovskému celku nedovolili.

To na startu minulého ročníku anglické ligy byl úplně jiný Leicester. Ze tří zápasů vyhrál tři, dvakrát remizoval a pomalu se rozjížděl k honbě za mistrovským titulem.

Vstupy Leicesteru do posledních dvou sezon
2015/16 2016/17 
1. kolo PL Leicester - Sunderland 4:2 Community Shield  Leicester – Manchester United 1:2 
 2. kolo PL West Ham - Leicester 1:2  1. kolo PL Hull - Leicester 2:1
3. kolo PL  Leicester - Tottenham 1:1  2. kolo PL Leicester - Arsenal 0:0
4. kolo PL  Bournemouth - Leicester 1:1  3. kolo PL Leicester - Swansea 2:1
5. kolo PL  Leicester - Aston Villa 3:2  4. kolo PL Liverpool - Leicester 4:1

Současný kádr, který v minulé sezoně válcoval anglickou elitu, najednou nestíhá. A to přitom v létě dorazilo na King Power Stadium dalších šest nových tváří, za které klub utratil přes dvě miliardy korun. Přesto výsledky nejsou ideální.

Nyní klub ze středozemí Anglie musí co nejrychleji vyřešit, jak z herní krize pryč. Už ve středu jej totiž čeká premiéra v Lize mistrů. První utkání, které svěřenci Claudia Ranieriho odehrají, bude na půdě belgických Brugg.

„Musíme si utřídit myšlenky v našich hlavách a myslet pouze na příští zápas. Pokaždé když jsme v minulosti prohráli, tak jsme vždy v následném utkání zareagovali velmi dobře,“ zůstává italský kouč i nadále optimistický.

Anglický útočník Leicesteru Jamie Vardy debatuje s rozhodčím v utkání s Liverpoolem
Anglický útočník Leicesteru Jamie Vardy debatuje s rozhodčím v utkání s Liverpoolem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud