19. července 2009 • 13:30

Wenger: Adebayora vyhnali fanoušci!

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Londýnský Arsenal přišel o velkou postavu, po třech letech klub opustil útočník Emmanuel Adebayor, jenž zamířil do Manchesteru City. Proč se fotbalista, který loni podepsal u Gunners víceletou smlouvu, nakonec rozhodl odejít? Trenér Arséne Wenger má jasno - vyhnali ho vlastní fanoušci.



Pětadvacetiletý kanonýr si je proti sobě popudil loni v létě, když otevřeně prohlásil, že je připraven odejít. Nakonec sice u týmu zůstal, ale odpuštění se od fandů už nedočkal.

"Ztratili jsme skvělého hráče, kterému se u nás velmi dařilo. Minulou sezonu ale necítil podporu ze strany fanoušků, a to určitě sehrálo roli v jeho rozhodování," hořekuje teď Wenger.

Emmanuel AdebayorFoto Pavel Mazáč (Sport)


Za čtyři sezony odehrál Adebayor za Arsenal celkem 143 utkání, ve kterých nastřílel 62 branek a na dalších 21 přihrál. V roce 2008 navíc reprezentant Toga získal cenu pro afrického Hráče roku.

"Věřte mi, je to opravdu vynikající fotbalista a to znovu dokáže i v Manchesteru City," vzkázal zklamaný kouč příznivcům čtvrtého celku tabulky uplynulého ligového ročníku.

Už teď se živě spekuluje o tom, kdo by mohl vytáhlého útočníka v sestavě Arsenalu nahradit. Nejblíže k realizaci je pravděpodobně přichod marockého šikuly Marouana Chamakha z Bordeaux.

Arséne Wenger každopádně věří, že se mu vzniklou díru v sestavě podaří zacelit. "Velké kluby ztrácejí velké hráče. Milán přišel o Kaká, ale bude fungovat dál. I my jsme několikrát přišli o důležité hráče a vždy jsme se udrželi na nejvyšší úrovni," dodal.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud