18. června 2013 • 13:14

Kozák + Vydra = útok Udine? Klub chce z Lazia druhého českého střelce!

Autor: mim
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český útok v italské lize? Udinese Calcio dost možná takový plán chystá. Stamilionové částky za Matěje Vydru odmítá, naopak na severovýchod země láká jiného českého střelce. Z Lazia si totiž v rámci výměny vybralo Libora Kozáka!



Zájem Udine o českého reprezentanta Libora Kozáka zveřejnila televizní stanice Sportitalia v pořadu o fotbalových přestupech Speciale Calciomercato. Podle jejích informací by se měl útočník stát součástí obchodu s Antoniem Candrevou.

Kozákův italský spoluhráč totiž v Laziu zatím jen hostuje, klub z hlavního města je ale hráčovým spolumajitelem a nyní ho chce podepsat nastálo. Na oplátku by se do Udine měl stěhovat čtyřiadvacetiletý dlouhán.

Ten se sice v bleděmodrém dresu Lazia stal s osmi góly nejlepším střelcem Evropské ligy, jenže v devatenácti zápasech Serie A ani jednou Kozák neskóroval, celých devadesát minut navíc odehrál jen dvakrát. Římský klub si tak nadcházející sezonu bez českého hráče dokáže představit.

Dotáhnou-li oba kluby výměnu do konce, Kozák by se v útoku Udine postavil vedle reprezentačního parťáka Vydry. Ten sice po sezoně, ve které na hostování ve druholigovém anglickém Watfordu nasázel dvaadvacet gólů, zablikal na radaru anglických klubů, Udine však milionovému pokušení zatím odolává.

V pondělí britská stanice Sky informovala o tom, že italský celek odmítl nabídku osmi milionů liber (v přepočtu 240 milionů korun) od nejmenovaného týmu z Premier League, podle italského tisku minulý týden u Udine dokonce nepochodila s částkou o zhruba pět milionů liber vyšší (410 milionů korun) za mladého forvarda londýnská Chelsea.

Pokud se tak během léta nenajde zájemce, který by za jednadvacetiletého útočníka byl ochotný vysázet ještě víc, může se v Itálii zrodit česká spolupráce!

Útočník Lazia Řím Libor Kozák patří s Matějem Vydrou k budoucnosti české reprezentace. Dost možná spolu vytvoří dynamické duo v útoku Udine!
Útočník Lazia Řím Libor Kozák patří s Matějem Vydrou k budoucnosti české reprezentace. Dost možná spolu vytvoří dynamické duo v útoku Udine!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud