26. září 2012 • 23:01

Zemanův Řím remizoval, jeho rivaly z Lazia skolil hattrick Cavaniho

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Neapole zvítězili zásluhou hattricku Edinsona Cavaniho v 5. kole italské ligy nad Laziem Řím jasně 3:0 a dotáhli se na vedoucí Juventus Turín. Oba týmy mají stejně bodů i stejné skóre. AS Řím s českým trenérem Zdeňkem Zemanem nevyužil doma proti Sampdorii Janov 45 minut trvající přesilovku a jen remizoval 1:1.



Římané nedokázali vyhrát ani třetí domácí zápas sezony, byť tentokrát jim hrálo prakticky vše do karet. Ve 35. minutě vedli po brance zkušeného Franceska Tottiho a od 46. minuty hráli přesilovku poté, co dostal druhou žlutou kartu Maresca.

Jenže nováček i v deseti srovnal a Zemanovi svěřenci už žádnou z mnoha šancí neproměnili. V příštím kole čeká AS šlágr na hřišti Juventusu Turín, s nímž má český trenér dlouhodobě napjaté vztahy.

Další ze spolufavoritů na zisk titulu AC Milán naopak přesilovku využil, porazil Cagliari 2:0 a po dvou předešlých domácích prohrách slavil na San Siru první vítězství. Dvěma brankami o něm rozhodl El Shaarawy.

Ještě o gól víc vstřelil kanonýr Cavani a sám zajistil Neapoli výhru ve šlágru večera nad Laziem Řím. Uruguayský reprezentant přitom mohl skórovat dokonce čtyřikrát, kdyby v závěru nezahodil penaltu. I tak s pěti brankami poskočil do čela tabulky kanonýrů.

V dresu Lazia zůstal jen na lavičce český útočník Libor Kozák. Naopak Kamil Vacek z Chieva nastoupil proti Interu Milán od začátku, povedený večer ale neprožil. Jeho celek podlehl favoritovi 0:2 a bývalý sparťanský záložník navíc musel kvůli zranění v 69. minutě střídat. Do statistik si zapsal žlutou kartu.

Italská fotbalová liga - 5. kolo:
Pescara - Palermo 1:0 (87. Weiss), AC Milán - Cagliari 2:0 (15. a 82. El Shaarawy), AS Řím - Sampdoria Janov 1:1 (35. Totti - 62. Munari), Catania - Bergamo 2:1 (52. Spolli, 64. Barrientos - 50. Moralez), Chievo - Inter Milán 0:2 (43. Pereira, 74. Cassano), FC Janov - Parma 1:1 (88. Borriello z pen. - 27. Lucarelli), FC Turín - Udine 0:0, Neapol - Lazio Řím 3:0 (19., 31. a 64. Cavani).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud