11. listopadu 2017 • 21:00

Cannavaro je nejlepší kouč v Číně, trofej mu dal kamarád Nedvěd

Autor: md
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před více než deseti lety kapitán tehdejších mistrů světa Fabio Cannavaro přebíral Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Dnes je z řízného stopera úspěšný trenér, který převzal cenu pro nejlepšího kouče sezony v čínské Superlize a o kterého se přetahují čínské velkokluby.



Fabio Cannavaro přebral ocenění pro nejlepšího trenéra čínské Superligy z rukou velvyslance soutěže a legendy českého fotbalu Pavla Nedvěda . Fotkami z galavečeru v Čchung-čchingu se Ital pochlubil na svém twitterovém účtu.

Cannavarem vedený Tianjin Quanjian F.C. skončil v uplynulém ročníku na třetím místě tabulky, čímž si zajistil postup do kvalifikace asijské Ligy mistrů. Cannavaro přebíral klub loni, ještě ve druhé lize, a dovedl ho k postupu.

Fabio Cannavaro a Pavel Nedvěd na galavečeru v Číně
Fabio Cannavaro a Pavel Nedvěd na galavečeru v Číně

V hlasování bývalý kapitán italského národního týmu předčil své kolegy Gregoria Manzana a Dragana Stojkoviče.

Dva dny před oceněním zároveň Cannavaro oznámil, že se vrací do týmu úřadujícího čínského šampiona - Kuang-čou Evergrande F.C., odkud byl před dvěma lety vyhozen a nahrazen Brazilcem Luiz Felipem Scolarim.

Na galavečeru byli kromě Nedvěda přítomni také další Češi. Slávistický šéf Jaroslav Tvrdík a hráčský agent Jiří Muller, kteří se s oběma držiteli Zlatého míče z let 2003 a 2006 vyfotili. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud