4. dubna 2016 • 13:55

Barcelona uctila Cruijffa. Neměli čekat až na jeho smrt, rýpl si Alves

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalovou Barcelonu čekalo první domácí utkání po úmrtí své legendy Johana Cruijffa zrovna s Realem Madrid. Vyprodaný Nou Camp připravil vskutku gigantické choreo, před zápasem se držela minuta ticha. Loučení Barcelony se zesnulým Johanem Cruijffem, který válel v jejím dresu a později ji i trénoval, bylo opravdu gigantické. Po prohře 1:2 s Realem si však do klubu rýpl jeho vlastní obránce Dani Alves. „Tohle mělo být už dříve a ne poté, co zemřel,“ řekl v rozhovoru pro televizní stanici beIN Sports.



Obrázky jak vedoucí celek španělské ligy vzdává hold zesnulé nizozemské legendě obletěly celý svět. Fanoušci připravili choreo, na kterém byl vzkaz „Díky, Johane“ a hned vedle dres s číslem 14, který nosil legendární fotbalista v katalánském dresu.

Ještě před utkáním celý stadion držel minutu ticha na počest jeho památce a na velkoplošných obrazovkách běžely záběry z dob, kdy Cruijff válel v dresu Barcelony.

Fanoušci připravili choreo se vzkazem: "Díky, Johane"
Fanoušci připravili choreo se vzkazem: "Díky, Johane"

Samotné El Clásico ale pro svěřence Luise Enriqueho nedopadlo dobře a ze hřiště odešli s porážkou 1:2. A to se nejspíš podepsalo i na náladě domácích hráčů.

Když se reportér televizní stanice beIN Sports zeptal pravého obránce Daniho Alvese, jak se mu loučení s legendou Barcelony líbilo, přišel s překvapivou odpovědí. „Tak obrovské personě jako byl Cruijff, se má vzdát hold ještě předtím než umře,“ řekl brazilský obránce. „Měli jsme to udělat už dávno,“ dodal Alves o barcelonské legendě.

Cruijff prožil v Barceloně své nejslavnější okamžiky fotbalového kariéry. Katalánský velkoklub vedl i jako trenér a dovedl ji v roce 1992 k prvnímu triumfu v PMEZ v klubové historii. Barcelonu trénoval osm let do roku 1996 a svou fotbalovou filozofií položil základy pro nejúspěšnější éru klubu, jejímž symbolem byl jeho bývalý svěřenec a chráněnec Pep Guardiola.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

38. kolo
Články odjinud


Články odjinud