5. listopadu 2008 • 19:56

Rekordman Miloševič se rozloučí s reprezentací

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Srbský útočník Savo Miloševič se v přátelském utkání proti Bulharsku rozloučí s bohatou reprezentační kariérou. Během ní oblékl dresy dvou výběrů, nyní si zahraje poprvé za samostatné Srbsko.



Pětatřicetiletý kanonýr, jenž se před několika dny stal s Rubinem Kazaň čerstvým mistrem Ruska, odehrál v národním dresu Jugoslávie a později Srbska a Černé Hory celkem 101 utkání a je v tomto směru rekordmanem své země. Během nich zaznamenal 35 branek.

Zúčastnil se dvou světových šampionátů a na tom evropském před osmi lety byl s pěti góly jedním z nejlepších střelců.

Od šampionátu v roce 2006 už se v národním týmu neobjevil a podle prohlášení svazu je právě duel s Bulharskem tím nejlepší rozloučením s oblíbeným fotbalistou.

"Je to výjimečný fotbalista a skvělý člověk, který si zaslouží důstojné rozloučení. Jeho zaujetí pro hru bylo vždy základním kamenem té správné atmosféry v kabině," uvádí se na oficiální stránkách srbského svazu.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud