22. června 2011 • 15:17

Nakopal rozhodčího! Za dvě penalty a tři vyloučení

Autor: Blesk Tomáš Koníček
Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neunesl křivdu, po zápase se rozběhl a nakopal rozhodčího do zadku. Zkušený fotbalový obránce Doks Martin Škvára (39) takhle po utkání I. A třídy inzultoval sudího Jakuba Čermocha. Důvod? Proti hostům, kteří prohráli 1:2 v Novém Kníně, se kopaly dvě penalty a zápas dohrávali bez tří vyloučených hráčů.



„Chce se mi zvracet z toho, co se tady děje. Nikdo o tom nechce mluvit, ale to, co s námi provedli, to musí člověk prožít, aby pochopil, o co jde,“ obhajoval hráč své divoké jednání.

Po podzimu byli skoro v půlce tabulky, nakonec ale skončili čtrnáctí a sestoupili do I. B třídy. Prý je to dílo rozhodčích, na které si trenér Doks Jiří Škvára (otec hráče) na začátku jara otevřeně stěžoval. „Poslali na nás popravčí četu. Řezali to celé jaro, až nás poslali dolů,“ postěžoval si Škvára starší.

Podle něj bylo utkání v Novém Kníně vyvrcholením šílené jarní části. „V novinách jsem otevřeně mluvil třeba o rozhodčích Kabylovi a Zuskinovi a od té doby to začalo. Čermoch nás popravil jak podsvinčata celkem třikrát,“ líčí trenér.

Nechápe, proč se na zápas změnila nominace rozhodčích den před výkopem. K tomu má však vysvětlení sportovní ředitel krajského svazu. „Nečekalo se, že by tam mělo jít o záchranu. Jelikož jsme v sobotu zjistili, že ano, poslali jsme tam zkušenější sudí,“ vysvětluje Zdeněk Krajl.

rozzlobený hráč si hlavního rozhodčího našel a vyřídil si to s ním.
rozzlobený hráč si hlavního rozhodčího našel a vyřídil si to s ním.

Jenže duel se zvrhnul v divočinu. I když domácí neproměnili první nařízenou penaltu, nakonec šli přece jen do vedení. Hostům se povedlo vyrovnat, ale po další penaltě Nový Knín vyhrál 2:1. Doksy přišly o tři vyloučené hráče…

„Byl to jednostranně vedený zápas. Karty i penalty byly vymyšlené. Rozhodčí nás k ničemu nepustili. Je to džungle, v které nehodlám pokračovat. Měl by se tím někdo zabývat!“ šílel naštvaný trenér Škvára.

Největší extempore pak předvedl jeho syn, jehož emoce krotili hráči soupeře, spoluhráči a pak i pořadatelé. „Nechtěl jsem ho trefi t pěstí. Jen jsem ho chtěl nakopat, abych ho zesměšnil,“ vysvětloval obránce, který očekává trest.

„Nejspíš skončím s fotbalem. Štve mě, že se tady nepoukazuje na korupci. Tímhle jsem na to snad upozornil, aby si to patřiční lidé uvědomili,“ řekl Martin Škvára. Případem se bude ve čtvrtek zabývat disciplinární komise Středočeského fotbalového svazu.

Vstoupit do diskuse
12

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud