Stanislav Hrabě
8. prosince 2013 • 13:09

Miliardář Petr Paukner nejen Duklu vlastní, ale i za ni hraje

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ne golf, squash, tenis nebo jiný milionářský sport, ale lidový fotbal je pro spolumajitele Dukly Praha podnikatele Petra Pauknera ta nejlepší aktivita na udržení fyzické kondice. „Pořádně se při něm unavím, jsem mezi přáteli a hlavně ušetřím spoustu času, než kdybych musel někam jezdit na golf či squash,“ vypočítává přednosti.



V dresu veteránů Dukly Praha nastoupil osmapadesátiletý podnikatel i proti Klubu fotbalových internacionálů k oslavám nedožitých 70 let Františka Veselého staršího. „Negramot mezi gramotnými,“ smál se své pozici, když se podíval na spoluhráče. Ti opravdu ve fotbale hodně dosáhli: Jan Fiala, Günter Bittengel, Petr Kostelník, Aleš Bažant atd. „Já to nejvýš dosáhl do dorostenecké ligy v rodném Milevsku a pak hrál pralesní soutěž,“ odkrýval své fotbalové vrcholy.

Zakopat si se starými pány Dukly či jiných výběrů si však chodí pravidelně. Lépe řečeno co mu pracovní vytížení majitele a šéfa úspěšné firmy Carbounion dovolí. „Nedávno jsme hráli proti Ministerstvu národní obrany,“ přiznává další vystoupení, které v sobě netajilo diplomatický nádech. Jako nejvyšší muž Dukly Praha byla jeho účast pro klub určitě prospěšná. Přitom na hřišti se nikterak neztratil.

Stejně tomu bylo i v zápase k výročí narození Františka Veselého staršího. „Já ho jako kluk v Dukle pamatuju,“ přiznal Paukner, že vnímá legendu československého fotbalu a mistra Evropy 1976 jako součást úspěšné historie pražského klubu. „Zažil v Dukle tři náramné roky, vybojoval v ní jediný ligový titul. K Dukle neodmyslitelně patří,“ zdůraznil její spolumajitel.

V průběhu druhého poločasu se nechal vystřídat a zamířil do šatny převléct se v prosincovém vlezlém počasí do suchého. Jakmile ze hřiště odešel, rozehrál se k nebývalému výkonu předseda představenstva Michal Prokeš, jenž za veterány Dukly rovněž nastoupil. Vstřelil gól, další přísná střela skončila na břevně, třetí těsně vedle. „Tak mu neříkejte, že už jsem se vrátil, aby v tom pokračoval,“ nabádal Paukner k mlčení, když usedl převlečený na lavičku náhradníků.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud