1. srpna 2015 • 13:57

Císař Franz truchlí. Legendě Bayernu zemřel po těžké nemoci syn

Autor: bra, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern Mnichov se na startu sezony zahalí do černého. Po dlouhé těžké nemoci, kdy bojoval s nádorem na mozku, totiž zemřel Stephen Beckenbauer (46), jeden ze tří synů legendárního Franze Beckenbauera. Smutnou zprávu oznámil v prohlášení Beckenbauer spolu s Bayernem Mnichov.



Stephen Beckenbauer byl rovněž fotbalistou, s tímhle jménem to snad ani nemohlo být jinak. Nastupoval jako obránce a kariéru začínal v Bayernu Mnichov. Do profikádru bavorského gigantu se ale nikdy neprosadil, hrál jen za amatéry v 80. letech a po čase přestoupil k rivalovi do týmu Mnichov 1860.

Bundesligy se ale přece jenom dočkal a to v roce 1992, kdy odehrál 12 zápasů za Saarbrücken. Kariéru ukončil ve 29 letech pro zranění kolena.

Pak pracoval jako mládežnický trenér v Bayernu, chvíli jako asistent působil i v béčku a podílel se na vyhledávání talentů. Ve výběru do sedmnácti let trénoval mimo jiné také mistry světa Bastiana Schweinsteigera, Matse Hummelse a Thomase Müllera.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud