17. června 2016 • 08:51

Máme hráče z první a druhé ligy, jásá před startem kempu ČAFH Rodinger

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sám by mohl ještě zářit mezi tyčemi, tuhle roli ale rád přenechá ostatním. Dominik Rodinger už je prostě jinde, užívá si roli generálního manažera České asociace fotbalových hráčů a rozjíždí další z pravidelných kempů pro hráče bez angažmá. Před rokem přitom slavil jeho výběr úspěch v podobě vítězného tažení pohárovou Evropou, když vyhrál turnaj FIFPro.



Začíná další kemp pro hráče bez angažmá, co připravujete nového?
„Nejdříve jsem si myslel, že uděláme kemp na čtyři až pět týdnů. Nakonec jsem se ale rozhodl pro variantu, kdy bude trvat dvacet dní. Poprvé v historii budeme hrát přátelská utkání proti ligovým klubům a celý kemp vyvrcholí Turnajem FIFPro čtyř zemí. Dorazí na něj reprezentace Portugalska, Španělska a Polska.

Zmiňujete zápasy s týmy profesionálního fotbalu. S kým se tedy váš výběr ČAFH utká?
„Začneme 25. června ve Vlašimi, o čtyři dny později si v Žimrovicích zahrajeme proti SFC Opava, 3. července vycestujeme do Německa, kde změříme síly s Bischofswerdaer FV 08 a poslední přátelské utkání sehrajeme o dva dny později v Českých Budějovicích.“

A pak to přijde. Loni jste ovládli ME hráčů bez angažmá, teď bude turnaj v Praze. Kde bude probíhat a jakým způsobem se bude hrát?
„Minulý rok, když jsme turnaj hráli, mě napadlo, že by bylo fajn něco takového uspořádat přímo tady v Čechách. A povedlo se to. Během 48 hodin uvidí kluby nebo manažeři klubů více jak osmdesát hráčů bez smlouvy. Hráči Španělska, Portugalska a Polska na nás udělali na minulém turnaji velký dojem a jsem opravdu zvědavý, kolik ligových klubů se dorazí podívat na dvoudenní turnaj. Vše se odehraje od 8. do 9. července na stadionu TJ Kunice.

To bude ale až za pár týdnů, kemp však začíná v pondělí. Už víte, kolik hráčů dorazí a můžou se ještě případní zájemci z řad fotbalistů hlásit?
„Jelikož je maximální počet 25 hráčů, byla soupiska letos díky poslednímu roku hned plná. Postově by se ještě mohl zapojit jeden ligový brankář a pár kluků do zálohy, jinak jsou opravdu na každém postu minimálně dva hráči. Samozřejmě je ještě pár kluků, kteří jsou ve spojení s kluby a nevědí do poslední chvíle, zda přijdou nebo ne, ale věřím, že nás bude první den minimálně dvacet. Vesměs jsou u nás všechno hráči z první či druhé ligy, což je pro nás asi největší odměna. Hráči začínají chápat smysl a výhodu účasti na kempu. Toto léto se poprvé přestupuje zdarma nad 23 let, takže si myslím, že bude o hráče velký zájem.“

Turnaj FIFPro se bude hrát v Kunicích, kde se uskuteční celý kemp ČAFH?
„Také tam. Co jsem měl možnost mluvit s kluky z minulého roku, tak se jim v Kunicích velice líbilo. Máme tam dvě travnaté hřiště, umělou trávu a hotel zámek Berchtold, kde si hráči můžou zaplatit ubytování. Máme s lidmi z Kunic nadstandardní vztahy, o kluky je maximálně postaráno ve všech směrech.“

Podstatnou změnou jsou nové tváře v realizačním týmu. Roli hlavního trenéra převezme pan Libor Pala a trenérem brankářů Jaromír Blažek. Proč jste tyto změny udělali?
„Pan Lička odvedl pro ČAFH skvělou práci a možná i díky ní dostal nabídku z Polska. Snažil jsem se najít podobného trenéra, abych nenarušil hierarchii. Libor Pala spolupracoval dlouho s panem Ličkou a posledního půl roku s Lukášem Stránským na Dukle. Blážu jsem kontaktoval poté, co jsem si přečetl, že končí v Jihlavě. Dal jsem mu čas na rozmyšlenou a jsem nadšený, že do toho jde s námi. Měl jsem sezení s trenéry tento týden a už se nemůžu dočkat, až to všechno začne. O kluky bude dobře postaráno, o tom jsem přesvědčen.“

Loni letní kemp skončil parádně, triumfem v Evropě. S čím budete spokojený tentokrát?
„Samozřejmě bych byl rád, aby každý jeden hráč dostanl nabídku, která ho osloví a podepíše ji. O tom to celé je.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud