30. srpna 2014 • 13:30

Jágr si vyzkoušel roli trenéra! Z lavičky pomohl Kladnu k výhře

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když se v pátek necítil zdravotně nejlíp a dopoledne nešel na trénink, na Zlatém utkání, exhibičním zápase mezi výběry Nagana a Zlatého hattricku z let 1999 - 2001, chybět nebude. „Do Jihlavy jedu,“ potvrdil Sportu Jaromír Jágr, vedle Dominika Haška další hlavní tahák velkolepé akce. Při čtvrtečním přípravném zápase svých Rytířů si vyzkoušel i roli trenéra a mohl být spokojený, jeho tým porazil Znojmo 3:1.



Už jen dva zahřívací testy a Rytířům to vypukne naplno. První ligu odstartují osmého září v Mostě, do premiéry v nižší soutěži vstoupí v nových dresech. Projeví se na nich devadesátileté výročí klubu, tahle jubilejní cifra je na úborech dobře viditelná.

„Celkově jsou dresy čistší a obsahují méně reklam. Tím pádem jsme také mohli ještě o něco zvětšit dominantní znak klubu. Myslím, že to klukům bude na ledě hodně slušet,“ okomentovala to Andrea Kuthanová, manažerka marketingu.

Velkou číslici doplňuje menší klubový znak a sedm hvězdiček. Šest jich symbolizuje získané mistrovské tituly v letech 1959, 1975, 1976, 1977, 1978 a 1980. Větší, sedmá hvězda je za vítězství v Poháru mistrů evropských zemí v roce 1977.

I tenhle závan historie má Rytířům pomoct v tom, aby se vrátili do extraligy. „Je to náš jednoznačný cíl. Uděláme pro to maximum,“ zopakoval majitel klubu Jágr, jenž má vedle návratu mezi elitu i druhou prioritu, na niž mimořádně dbá. A to je fungující mládež.

Slavnostní logo Kladna k 90 letům klubu Slavnostní logo Kladna k 90 letům klubuFoto Rytíři Kladno

„Proto jsem moc rád, že nás i nadále bude podporovat společnost Alpiq. Té podpory si moc vážíme,“ řekl na adresu firmy, která pomáhá mládežnickému hokeji už patnáct let. Mezi významnými partnery kladenské mládeže patří i deník Sport.

„Díky našim partnerům můžeme pokračovat v nastavené cestě a dál investovat do mládežnických týmů Rytíři a PZ Kladno. Oproti běžným zvyklostem zajišťujeme provoz hned dvou oddílů celkem s dvacítkou mužstev a více než pěti sty hráči,“ dodal legendární útočník.

Ze zámoří tedy během sezony bude pečlivě sledovat nejenom tažení Rytířů v první lize, ale i mládež. Při čtvrteční vítězné přípravě se Znojmem se chvíli díval zpovzdálí, ale potom si šel stoupnout i na střídačku, aby doplnil trenérské duo Jiří Čelanský – Jiří Kopecký. A společně dovedli tým k triumfu 3:1. Do startu první ligy odehrají Rytíři už jen dvě přípravy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud