20. října 2015 • 11:23

Kladno přivedlo zkušené posily. Do klubu přichází Ptáček s Pletkou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté prvoligového Kladna získali dvě výrazné posily, které by klubu měly pomoci v boji o postup mezi elitu. Rytíře posílí obránce František Ptáček, jehož z kádru uvolnila extraligová Kometa Brno, a útočník Václav Pletka, který naposledy působil ve Slavii. Kladno jejich příchod oznámilo na oficiálním klubovém webu.



Čtyřicetiletý Ptáček, rekordman v počtu extraligových startů, přišel v Kometě o místo poté, co brněnský klub angažoval Američana Dana Spanga a Petra Štindla. Nyní je jasné, že bude pokračovat v kariéře v dresu Kladna.

"Sháněli jsme obránce, který nám do obrany vnese zkušenosti a klid v rozehrávce. Kvůli chybám jsme někdy zbytečně ztráceli body. Jsme přesvědčeni, že František naši hru zvedne," uvedl sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Odchovanec pražské Sparty, který v nejvyšší soutěži odehrál 1209 zápasů, přišel do Komety před začátkem minulé sezony a pod vedením kouče Vladimíra Kýhose odehrál všechna utkání v základní části i play off. Kýhosův nástupce Alois Hadamczik ale čtyřnásobného extraligového šampiona v tomto ročníku nasadil jen do pěti duelů.

Kladenští věří, že zlepšit výkony aktuálně třetího týmu prvoligové tabulky pomůže i o čtyři roky mladší Pletka. Rodák z Mladé Boleslavi, jenž má ve sbírce také jeden domácí titul, hrál v minulé sezoně v Plzni a od ledna vypomáhal Slavii. "Potýkáme se s problémy v produktivitě, Venca je zkušený střelec a spoléháme na to, že nám pomůže," řekl Čermák na adresu bývalého hráče Třince, Liberce, Karlových Varů, Českých Budějovic, Plzně a Slavie.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud