24. listopadu 2014 • 17:59

Kovář vládne brankářům KHL, vychytal pátou nulu v sezoně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Jakub Kovář z Jekatěrinburgu udržel popáté v tomto ročníku Kontinentální hokejové ligy čisté konto a osamostatnil se na prvním místě této statistiky. Avtomobilist zvítězil nad Ufou 3:0, šestadvacetiletý český reprezentant zastavil všech 27 střel hostujícího mužstva.



S nulou zvítězil také Omsk v utkání favoritů Východní konference na ledě Magnitogorsku, autorem druhé ze čtyř branek byl Miroslav Blaťák. Český obránce po přihrávce krajana Vladimíra Sobotky využil přesilovou hru a skóroval podruhé v sezoně.

Gól Lukáše Kašpara naproti tomu jen zmírnil domácí prohru Chanty-Mansijsku s Nižněkamskem na konečných 2:4. Kašpar dal už 11 branek, z českých střelců jsou na tom lépe pouze Roman Horák z Viťazu Podolsk (15) a Jan Kovář z Magnitogorsku (12).

Jokerit Helsinky prohrál v Rize úvodní třetinu 1:3, ale nepříznivý stav dokázal otočit a nad domácím Dinamem zvítězil 4:3. Přihrávkami na všechny tři zbývající branky se o to přičinil Petr Koukal.

Na počest slavného kouče Viktora Tichonova, který dnes zemřel, začaly všechny zápasy KHL minutou ticha. Jeho někdejší klub CSKA nastoupil s černými páskami na dresech proti Petrohradu, za nějž hraje trenérův vnuk Viktor Tichonov mladší. Reprezentační útočník přihrál na vedoucí gól hostů, druhý i třetí pak sám vstřelil, ale jeho tým s lídrem tabulky CSKA nakonec prohrál 3:5.

Kontinentální hokejová liga:

Chabarovsk - Vladivostok 2:1
Čeljabinsk - Lada Togliatti 3:1
Jekatěrinburg - Ufa 3:0 (čisté konto Jakub Kovář)
Magnitogorsk - Omsk 0:4 (Blaťák 1+0, Sobotka 0+1)
Chanty-Mansijsk - Nižněkamsk 2:4 (za domácí Kašpar 1+0)
Dinamo Minsk - HK Soči 2:4
CSKA Moskva - Petrohrad 5:3
Dynamo Moskva - Atlant Mytišči 3:2sn (za hosty Němec 0+1)
Kazaň - Barys Astana 3:2
Dinamo Riga - Jokerit Helsinky 3:4 (za hosty Koukal 0+3)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud