František Suchan
24. února 2015 • 11:20

Základní část KHL končí. Kovářovi chybí tři body na Radulova

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři body a má ho. Gól a dvě asistence, třeba… Pro Jana Kováře nikterak neřešitelný úkol. Pokud v úterním zápase proti Chanty Mansijsku, kterým končí základní část KHL, tahoun Magnitogorsku zazáří, bude mít ještě šanci na triumf v produktivitě KHL. Na vedoucího Alexandra Radulova, jehož rovněž čeká poslední duel, ztrácí tři body.



Před dvěma týdny už se zdálo, že ho má. Čtyřbodovým příspěvkem proti Nižněkamsku se Jan Kovář přiblížil na dosah Alexandra Radulova, většinu ročníku nedostižného lídra produktivity KHL.

Jenže ten kontroval pěti body při drancování Slovanu. „Asi dvacet minut jsem si říkal, že ho ještě zkusím prohnat. Ale dal mi pěknou odpověď,“ smál se Kovář v nedávném rozhovoru pro Sport. V té době tvrdil, že Radulov už je nedostižný. I proto, že v čele se drží i přes třináctizápasový výpadek kvůli zranění.

Jenže v posledních utkáních Kovář dál přispívá k výsledkům Magnitogorsku, který při úspěchu nad odepsaným Chanty Mansijskem ještě může poskočit na první místo ve své konferenci, a Radulov na své poměry dost zpomalil. Před posledními úterními partiemi jejich součty činí 71 a 68 bodů (čímž Kovář vyrovnal svůj nováčkovský výkon z minulé sezony), přičemž oba mají na kontě 24 branek.

Bodování KHL:

1. Alexandr Radulov (CSKA) - 46 utkání, 71 bodů (24+47)
2. Jan Kovář (Magnitogorsk) - 59 utkání, 68 bodů (24+44)
3. Danis Zaripov (Magnitogorsk) - 59 utkání, 64 bodů (24+40)

„Radulov hraje v neskutečné formě, celou sezonu podává obdivuhodné výkony, je daleko před všemi. Neuvěřitelné, co předvádí, ve všem je skvělý. Radost se na něj koukat,“ chválil soka Kovář. Když se mu ale odpolední utkání s Jugrou (15.00) povede, bude jistě pečlivě sledovat, jak si Radulov poradí v mači na ledě Atlantu, který startuje až v 17:30. Tak jako tak je velmi pravděpodobné, že se reprezentační forvard i ve svém druhém ruském ročníku stane nejproduktivnějším cizincem ligy (Francouz Stephane DaCosta z CSKA ztrácí šest bodů). Navíc v historickém bodování Čechů v základní části KHL se už teď, po 113 zápasech, protlačil na devátou příčku…

I kdyby Janova stíhačka na osobní ocenění nakonec nevyšla, rodina Kovářova už má i tak na kontě jedno statistické prvenství. Bratr Jakub, brankář Jekatěrinburgu, dovedl svůj tým opět do play off coby nejvytěžovanější gólman soutěže a osm čistých kont je maximum, na které už nikdo z protivníků nedosáhne.

Navíc při souhře úterních výsledků není vyloučené, že na sebe oba sourozenci narazí v prvním kole Gagrinova poháru.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud