9. října 2012 • 13:09

Trénování na prezidenta? Tyhle volby ještě vynechám, řekl končící Hašek

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ CHAT | Brusle, lapačku i vyrážečku zamkl do sklepa, s hokejovou kariérou je konec. Dominik Hašek se rozhodl ukončit snahu o návrat do NHL, do brány se už s největší pravděpodobností nevrátí. Proč se tak rozhodl? A jaké jsou jeho plány do budoucna? Legendární gólman byl hostem ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz a odpovídal na vaše otázky.



Slavný brankář při online chatu v redakci deníku Sport děkoval za nespočet gratulací ke skvělé kariéře, ale také odpovídal na záludné otázky. Čtenář s přezdívkou pEDRO například pochválil zpěv Haškovy dcery a zeptal se, jak se ratolesti slavného gólmana daří a zda-li je volná.

A Hašek odpověděl se stejným klidem, jako zastavoval puky během svých nejlepších let. "Dominika na svém zpěvu nadále pracuje a chce se mu po ukončení střední školy věnovat ještě více. Jestli je volná, nemám úplně přesný přehled :-)," informoval Hašek případné nápadníky.

A jak to vlastně vypadá s rozlučkou? Naposledy chytal Hašek v roce 2011 za Spartak Moskva, poté vyčkával a teď se chystá končit. Jeho odchod z ledu se tedy vlastně obešel bez fanfár. A tak to také nejspíš zůstane. "Rozlučku na ledě? To radši půjdu na houby," řekl s úsměvem.

Co bude následovat po kariéře mimochodem majitel dvou Stanley Cupů ještě neví, ale jedním si je celkem jistý. "Tyhle prezidenteské volby ještě vynechám," řekl.

Dominik Hašek

Čtenář, 9. října 2012
Dobrý den, jak vzpomínáte na vaši "slavnou" bitku-nebitku s Patrickem Royem? Málem vylétl z kůže, zatímco vy jste se svému malému foppa usmíval.
Vzpomínám si velmi dobře, došlo k tomu svým způsobem náhodou, když jsem se k němu rozjel s úmyslem se poprat, podklouznul jsem na jeho hokejce, která ležela asi tři metry od něj. Dojel jsem k němu rozjetý po zádech a nic netušícího Patricka jsem zezadu svým tělem podrazil. Je pravda, že z toho byl naprosto nepříčetný, k žádnému pěstnímu souboji však nedošlo, neboť nás oba rozhodčí udrželi na distanc. Děkuju vám všem za otázky, mějte se hezky a někdy příště nashledanou. Dominik.
Beata, 9. října 2012
Dobrý den, občas Vás vidím na akci na Konopišti, máte k tomu nějaký vztah? jinak díky za hokejové zážitky ve Vaší klariéře.
Vůbec ne, jen tam s kamarádem občas hraju golf
Ondra B, 9. října 2012
Neuvažoval jste nikdy o pořízení brankářské masky?
Tu, kterou používám, je v zásadě také maska na míru. Tu, s kterou chytá většina brankářů, jsem též zkoušel, ale vůbec mi nevyhovovala.
Filip, 9. října 2012
Ahoj Dominiku Budeš chytat i v domově důchodců?
To záleží, jestli do té doby vydržím na světě :-)
Honza, 9. října 2012
Dobrý den,rád bych se zeptal jak lze získat takovou ohebnost těla a kloubů jako máte Vy? Jestli to je tréninkem nebo jste to měl vrozené? V případě, že to je tréninkem tak jak často jste cvičil? Děkuji
Jednoznačně především vrozené. Ale trénink je také důležitý.
honza, 9. října 2012
udělal by jsi něco v kariéře jinak?
Nic mě nenapadá.
Michal , 9. října 2012
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat jaké to je chytat v NHL kde na vás dojde 20 tisíc fanoušků a celkově jaká tam panuje atmosféra na braknáře. Děkuji
Samozřejmě chytat před vyprodanými stadiony je lepší než před poloprázdnými tribunami, což se v NHL stává výjimečně. Tlak na brankáře je ale všude stejný, i když vás třeba sleduje míň lidí.
Lukas, 9. října 2012
Přeju dobrý den Dominiku. Předem chci poděkovat za vše co jste pro naši zemi udělal, moc si Vás vážím. Chtěl bych se zeptat jaká by byla Vaše ideální pětka, během celé Vaší kariéry v NHL. A potom jestli byste takovou formaci vytvořil i z českých hráčů s kterými jste se setkal na ledě. Moc děkuji za odpovědi a přeju do budoucna všechno nejlepší.
Ideální pětka z NHL? Brodeur - Lidström, Chelios - Jágr, Gretzky, Lemieux. A u nás: Králík - Stavjaňa, Šmehlík - Jágr, Růžička, Lála
lukasmengi, 9. října 2012
Dominiku děkuju Ti za vše,doufám,že co nejdřív začneš trenovat na prezidenta :-)
Tyhle volby ještě vynechám.
Dominátor, 9. října 2012
Diominiku, nerozjdeš teď zase znovu tu svou značku, mám od tebe mikinu a musím uznat, že hodně vydrží, stejně jako ty. Zkus to ještě, hokej i tu firmu
Tak si ji šetři, další taková už nebude :-)
Bakedo , 9. října 2012
Dobrý den, chtěl bych Vám vyjádřit jaký respekt k Vám cítím. Protože, to co jste za svojí hokejovou kariéru dokázal to si myslím, že se nepodaří každému. Jste fakt borec s pevnou vůlí a je škoda, že Vám teď návrat do NHL nevyšel. Přeji Vám hodně štěstí, v dálším průběhu života. Nakonec na Vás mám otázku mimo hokej. Jak se Vám líbila minulý rok Velká Pardubická a chystáte se na ní znovu? Děkuju za odpověd a přeji pěkný den.
Samozřejmě se chystám, jako rodilý Pardubák si to nemohu nechat ujít.
Jaromír Dvouletý, 9. října 2012
Zdravím nejlepšího golmana všech dob! Potřeboval bych podepsat nějaký kratičky co mám v albu, bude šance Vás někde vidět. Stanley Cup, Olympiada nejradši bych se Váas zeptal osobně jaký to bylo, ikdyž jste tyhle otázky už slyšel 1000000x
Sledujte moje nenápadné Volvo, nebo případně mě vystihnete na nějaké akci. Ale prosím nikam mi kartičky neposílejte.
Jarda Počátky, 9. října 2012
Zdravím Vás Dominiku. Máme Vaše ukončení kariéry brát za hotové? Nebo se opět vrátíte? Jak již to bylo několikrát. Určitě už to neni co to bývalo, ale na extraligu by jste byl prim
Kdyby se během měsíce až dvou někdo ozval z NHL a měl opravdový zájem, tak vezmu výzbroj a druhý den letím. Ale nepředpokládám, že něco takového mohu ještě očekávat. Za více než dva měsíce bych to už asi ani nepřijal, neboť to, co jsem natrénoval postupně odejde a nemohl bych být přínosem.
pEDRO, 9. října 2012
Jak se má vaše dcera, je moc pěkná. A ještě lépe zpívá, je volná?:)))
Dominika na svém zpěvu nadále pracuje a chce se mu po ukončení střední školy věnovat ještě více. Jestli je volná, nemám úplně přesný přehled :-)
Fotbalista, 9. října 2012
Ve fotbale se nyní diskutuje o zveřejňování platů hráčů, na což jste byl zvyklý v NHL. Vadilo by vám to třeba v extralize? Byl byste pro zveřejnění platů hráčů i u nás? Děkuji.
Za sebe nevidím důvod, proč se zveřejňování bránit. Vím však, že jak ze strany vedení, tak i některých hráčů, je na to opačný pohled.
zdeněk, 9. října 2012
Zdravím Dominiku, Příjde mi zvláštní jak tvrdíš že chceš do NHL pouze kvůli motivaci, ta motivace je Stanley Cup, nebo velké peníze, které v české lize(i jiné ligy) nejsou?:) Je zajímavé že tě to do NHL tě to tak strašně láká a jinde ani trošku že by si zapřemýšlel nad tým si zachytat ještě jinde..., a myslím si že je škoda se neukázat aspoň rok na českém území před českými fanoušky..(bylo by krásné ukončit tvojí kariéru v ČR jako velká legenda) Hodně štěstí v životě Dominiku :-) (stejně doufám že tě v bráně ještě uvidím''kdekoliv'')
K první otázce, jednoznačně ta hlavní motivace je zisk SC. Na druhou stranu, vždy říkám, že peníze vždycky hrají roli. Nemusí však být na prvním místě.
Petr N., 9. října 2012
Jak přistupovali v NHL a později v KHL k vám rozhodčí? Brali v potaz, že chytá Dominik Hašek a nepřipouštěli tolik dorážek v bankovišti? Měl jste v NHL nějakého oblíbeného arbitra, pokud ano, kterého? Byl některý, který vás vyloženě řezal?
Neměl jsem dojem, že by mi rozhodčí v pozdějších letech nějak šli na ruku. Ale ani obráceně. Jinak hokejista málokdy mívá oblíbeného rozhodčího...
Josef Krp., 9. října 2012
Nazdar Dominátore :-) jak ty sám hodnotíš svou kariéru? a jakého titulu si ceníš nejvíce? a proti komu bylo nejtěžší chytat a naopak? a kdo byl tvůj vzor? a poslední otázka :D jaké je tvoje životní motto? díky cos pro nás čechy udělal moc si toho vážíme jsivážně už teď legenda ;-) zdraví Jožka :-)
Hodnotím ji hezky. Nejvcí si cením OH, Stanley Cup a titul mistrů ligy. Proti komu bylo nejtěžší chytat? Určitě chceš slyšet Jada Jágr, vidˇ? Tak to určitě uslyšíš, patří rozhodně mezi tři. V 80. letech to byli Růžička a Lála, v NHL to byl také Mario Lemieux, proti kterému jsem ale odehrál daleko méně zápasů, než proti Jardovi.
Tomáš , 9. října 2012
Dobrý den Dominiku, v první řadě chci poděkovat za všechno co jste dokázal pro český hokej. Právě díky Vám a Jardovi Jágrovi hokejový svět vůbec ví, že existuje Česká republika. Věřím, že spusta brankářů by řekla, že jste nejlepší brankář všech dob. Zajímalo by mě, které tři brankáře by jste uvedl vy. Ještě jednou díky moc za všechno!
Uvedu svůj dětský řekněme brankářský idol: Jiří Holeček. Určitě tam dám brankáře, proti kterému jsem si nejvíce zachytal, tedy Martina Brodeura, třetího teď narychlo nenacházím :-) :-)
Petr Vohralík, 9. října 2012
Dominiku za prvý vám chci poděkovat za to že jsme vaše výkony mohly sledovat a užívat si zážitku, který se nemusí opakovat. A dale zkusite jednou trénovat v budoucnu, že by jste ze začátku trénoval brankáře a později nějaký tým. Jinak posledni dotaz padá na Pardubice, myslíte že je jejich hra ovlivněna hodně nepřitomnosi Koláře a Koukala?
Na první otázky jsem již odpovídal, ohledně KK: oba kluci bezpochyby mužstvu chybí, hlavně nepřítomnost kapitána a prvního centra mužstva se musí někde ukázat.
Vendula, 9. října 2012
Zdravím Dominiku, plánujete pro fanoušky nějakou rozlučkovou akci při příležitosti ukončení Vaší hokejové kariéry, nebo půjde o "tichou" záležitost? Kam nyní Vaše kroky povedou - zůstanete u nějakého hokejového klubu jako člen vedení - trenér, manažer apod.?
Rozlučku? A ještě na ledě? To radši půjdu na houby... :-)
J. Baty, 9. října 2012
Zdravim Dominatora:-). Na co bych se ptal,chtel bych Vsm podekovat za to jak jste reprezentoval nasi zem jak s reprezentaci,tak sam za sebe. Vzdy na Vas byla radost koukat,Vas styl je proste super. Chtel bych Vas pozadat a je to me prani,aby jste to co umite predaval mladym. Ja vim,nase zem ma spoustu kvalitnich golmanu ale kdyz by se v budoucnu ukazal "dalsi Dominator"bylo by to skvele. Jste a vzdy jste byl muj vzor a.neepsi golman na svete. Dekuji a preji hodne stesti do budoucna.
Jste jeden z mnoha, který mi toto doporučují. Skoro bych řekl až uhání :-) Ale opravdu vám nyní musím odpovědět, že něco podobného nyní neplánuji.
Fanoušekkk, 9. října 2012
Dobrý den, chtěl bych se zeptal jestli do budoucna máte v plánu trénovat brankáře v nějakém týmu?
Momentálně ne.
Michal Takács, 9. října 2012
Dobrý den pan Hašek, velice si Vás vážím a osobně si myslím, že patříte mezi vůbec nejlepší gólmany, jaký lední hokej objevil. Měl bych na vás jeden dotaz. Jaké jste měl pocity a na co jste myslel, když jste se jako mladík pomalu stával jedničkou v brance Pardubic? Asi jste si nepředstavoval to, že za pár let z Vás bude národní hrdina ;) Hodně štěstí do vašeho dalšího působení, ať už to bude ve sportovní branži nebo úplně někde jinde :)
Nepamatuju se, co jsem si představoval, všechno šlo tenkrát hrozně rychle. Vzpomínám si, že ještě pár měsíců předtím, než jsem poprvé nastoupil v lize do branky, s něčím podobným jsem vůbec nepočítal. Možná leda tak ve snu... A mimochodem, na toho národního hrdinu jsem si musel počkat téměř dvě desetiletí od prvního zápasu v československé lize.
Jiri Kosta, 9. října 2012
Hezky den,nelákalo by vás ukoncit karieru v 50,bylo by to opravdu specifické,myslim ze Extralize by to slo i za cenu strídání jednicky a dvojky. Verim ze by jste to zvládl.Kdyz uz jste dokrácel tak daleko. Díky a preji vse dobré!
Tady nejde o lámání takovýchto rekordů. Člověk má dělat to, čemu věří a především, co ho naplňuje. A to u mě právě v tuto chvíli není hrát českou extraligu na žádné pozici.
acolp, 9. října 2012
Ahoj Dominku.. predevsim diky za mnoho peknych sportovnich zazitku... Jak moc v rozhodnuti mela v vliv stavka NHL.. myslis, ze kdyby stavka nebyla vse by se vyvijelo jinak???
Nehrála v tom zásadní roli. Já jsem chtěl začít sezonu na farmě, abych se pořádně rozchyal a bohužel tato možnost nebyla druhou stranou akceptována.
David Šůstek, 9. října 2012
Ahoj Dominiku chtěl bych se tě zeptat jak vspomínáš na Nagano
Jen v tom nejlepším
Kuba N., 9. října 2012
Ahoj Hašane, je mi líto, že ti to v zámoří nevyšlo, ale děkuji za všechno co si pro český a pardubický hokej udělal. Pro nás si byl, jsi a budeš nejlepší ze všech. Ještě jednou díky a hodně štěstí v nehokejovém životě. Kuba (Chrudim)
Díky, Kubo
Pany, 9. října 2012
Zdravím Dominiku,chtěl bych se zeptat proč jste nepřijal nabídku pardubic chytat proti jardovi a spol v O2 arene.Dekuji a preji přijemný důchod
Ze dvou hlavních důvodů, jako brankář jsem nepovažoval za správné jakkoli zasahovat do chodu mužstva, když jsem neplánoval s ním strávit delší čas. A myslím, že bych v tom jednom utkání bez většího zápasového rozchytání nebyl přínosem.
me, 9. října 2012
říká se, že Vám chybí soudnost, že jste měl už dávno skončit.. co Vy na to? není Vám s odstupem času líto, že jste kariéru nekončil, když jste byl nahoře? a chystáte podobný projekt jako byl Dominator?,hodně štěstí do života ať už profesionálního nebo soukromého.
Vůbec mi není líto, že jsem nekončil dříve, dokonce si myslím, že jsem v posledních letech nechytal hůře než třeba v 90. letech. Ale hlavně jsem měl pocit, že jsem mužstvu i ke konci kariéry jak na ledě, tak svou přítomností v kabině byl přínosem. Určitě bych byl rád součástí nějakého projektu.
fanoušek Tom, 9. října 2012
Nezkusíš to za rok zase ? :)
Vůbec o ničem podobným teď nepřemýšlím. Daleko důležitější pro mě je najít něco, co by mě každodenně naplňovalo.
Johnny Boy, 9. října 2012
Dominiku byl jste známý zálibou v rychlých autech, čím teď jezdíte? Děkuji
Myslím, že se o tom psalo víc, než je pravda... Nejčastěji mě uvidíte v nenápadném Volvu XC90
JOSEF, 9. října 2012
Dobrý den Dominiku, angažmá v Chomutově či jinde v extralize Vás neláka ? V době stávky by to bylo jak v NHL :)
S Pepíkem Brukem jsem dlouhodobě v kontaktu, pokud se dívám teď na statistiky, chomutovští brankáři jsou v čele extraligy.
Hanča, 9. října 2012
Dobrý den,vykašlete se na NHL mohl by jste ještě dělat radost v některém klubu doma. Pořád se mají mladí od Vás co učit. Jinak si myslím, ale že máte už nárok na hokejový důchod a užívejte si života a rodiny. Co teď budete dělat?
Co budu dělat přesně, to bych také moc rád věděl. Teď to budu hledat.
Aleš, 9. října 2012
Ahoj Dominiku. Proč ještě nezkusíš ještě chytat alespoň u nás v extralize nebo někde jinde v Evropě,když jsi celé léto tak dřel? Takovej čtvrtej titul z Pardubicema by nebyl špatný :-) Nebal to a pokračuj. Držim palce!
Já jsem ten trénink nepovažoval za nějakou dřinu, žádný titul není špatný. Ale vůbec to neberu, že bych něco balil. Když se mi do něčeho nechce, tak je zbytečné se nutit.
Tomáš, 9. října 2012
Čauky moc sem ti držel palce aby ti to vyšlo škoda že jsi se tam nedostal:-( ale nepřemýšlel si pomoci nějakému klubu klubu s Extraligy?? Jinak přeji vše dobré Tomáš H.
Nepřemýšlel
Mirek, 9. října 2012
Ahoj Dominiku, nezkusis to v Pardubicich? Rad bych te tam jeste videl.
Děkuju, nezkusím

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud