12. září 2012 • 14:17

Společně proti výluce. Oficiální video hráčů a fanoušků proti stávce v NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počáteční myšlenka byla jasná, vyjádřit rozhořčení a svůj názor. Nechci, aby byla výluka, chci aby NHL začala tak, jak má. Jednadvacetiletý Janne Makkonen doufal, že jeho klip díky sociálním sítím a internetu zaznamená a pozitivně ohodnotí stejně smýšlející fanoušci. Ale že se jeho video stane oficiálním symbolem proti očekávané stávce v NHL, to určitě nečekal.



Od uvěřejnění skvěle sestaveného klipu s názvem "Together we can" (Společně to dokážeme) na server youtube.com uběhly dva týdny. Reakce? Více než 700 tisíc shlédnutí, sdílení na těch největších internetových serverech jako je nhlpa.com, nebo thn.com a klip také retweetovalo několik hokejistů, v čele s Mattem Duchenem, Milanem Lucicem nebo Loganem Couturem.

"Chtěl jsem vyjádřit hlas fanoušků a doufal jsem, že si videa všimnou. Ale takhle obří reakci jsem nečekal," řekl překvapený rodák z Espoo.

Osmiminutový klip je nabitý energií a nadějí. Ukazuje, že promeškaný rok by mohl hokejové fanoušky připravit o možné poslední sezony legend Jágra, Brodeura, Selänneho nebo Alfredssona. Snaží se pochopit proč chce liga více peněz, když poslední rok byl nejvýdělečnější v historii. A vše staví na závěru, že se nehraje kvůli penězům, ale kvůli silným sportovním momentům, kterých je v hokeji bezpočet.

Do všeho je navíc citlivě vložena scéna a monolog Petera Finche z holywoodského trháku sedmdesátých let, filmu Network.

"Nelíbí se mi ta myšlenka, že máme jen sedět a nemůžeme nic dělat. Takže jsem rád, že se videa chytli lidé a také hráčská asociace," vykládal Makkonen.

A to nebyl jediný zpsůob, kterým chtěl tento mladý Fin Gary Bettmanovi zavařit. Na stránce Change.org založil petici, kde vyzývá komisionáře NHL ke včasnému odstartování soutěže. Na svou stranu už získal 20 tisíc uživatelů.

"Myslím, že z tohoto videa je všechno jasné, já a ostatní fanoušci jenom chceme, aby NHL byla zase zpátky," uzavírá Makkonen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud