Pavel Bárta
3. prosince 2013 • 11:33

Hamrlík měl rozlučkovou party, dostal parádní hokejový dort

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Koncem října oznámil Roman Hamrlík oficiálně konec kariéry. Zhruba měsíc poté uspořádal v Montrealu, kde dál žije, rozlučkovou párty. „Sešlo se tam kolem 40 lidí, kteří mi drželi palce během kariéry a pomohli mi, když jsem hrál,“ řekl veterán 20 sezon v NHL, který iSportu exkluzivně poskytl také několik fotografií.



Večírek připomínal takové menší hokejové Kdo je kdo. Kromě staršího bratra Martina dorazili dávný kamarád a spoluhráč z Tampy Petr Klíma a zaky Marc Bergevin, s nímž Roman Hamrlík hrával v obraně Lightning a který dnes dělá generálního manažera Montreal Canadiens. Objevili se i Tomáš Plekanec a Peter Budaj, jež potkal právě v tomhle týmu.

Útočníka Clauda Lapointea poznal během štace v New York Islanders, přišel Hamrlíkův agent a bývalý zadák Petr Svoboda. S ním zlínský odchovanec válčil v jedné dvojici taky během olympiády v Naganu. Na ledě spolu byli i při zlatém gólu ve finále proti Rusku.

Během kariéry vystřídal Roman Hamrlík v NHL sedm klubů: Tampu Bay, kam si ho v roce 1992 vybrali jako jedničku draftu, Edmonton, New York Islanders, Calgary, Montreal, Washington a New York Rangers. Když ho krátce po oznámení konce kariéry zabraly kamery v hledišti montrealské haly Bell Centre, diváci vstali a bouřlivým potleskem mu vzdali hold.

„Tohle město bylo můj osud,“ svěřil se Roman Hamrlík, který na párty dostal dort s vyobrazením bruslí, hokejové branky a taky znaky všech klubů, v nichž působil. Nechyběla ani připomínka naganského triumfu před bezmála šestnácti lety, zářila na něm i čísla 44 a 22, jež nosil na dresu. „Hammere, blahopřejeme!“ stálo v angličtině na jeho podstavci.

Dortu vévodilo číslo, které Hamrlik nosil na zádech.
Dortu vévodilo číslo, které Hamrlik nosil na zádech.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud