Martin Tomaides
17. září 2014 • 14:09

Jágr v permanenci i útok na Haška. 5 milníků, které letos chystá NHL

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až se v řijnu v zámoří znovu rozběhne nový ročník NHL, roztočí se i číselný kolotoč. A stejně jako každý rok se i v této sezoně překoná několik milníků. Hodně pohledů bude mířit na superveterána Jaromíra Jágra, ale ve hře budou i další velká jména. A zapomenout se nesmí ani na úspěšné trenéry.



5. Ken Hitchcock (trenér St.Louis Blues)

Milník: 700 výher
Současný stav: 657

Pokud mužstvo velezkušeného kouče udrží vítězné tempo z loňské základní části, vyšplhá se vítěz Stanley Cupu s Dallasem z roku 1999 na kulatých 700 vítězných utkání. A k tolika se před ním dostalo jen trio Scotty Bowman, Al Arbour a Joel Quenneville. Teď je zatím Hitchcock v historické tabulce osmý.

Trenér Hitchcock má i reprezentační zkušenosti. Trenér Hitchcock má i reprezentační zkušenosti.Foto Pavel Mazáč (Sport)

4. Patrik Eliáš, Marián Hossa, Patrick Marleau a Martin St.Louis

Milník: 1000 bodů
Současný stav: 983, 995, 931, 981

Nejblíže ke kulaté bodové hranici má slovenský veterán ve službách Chicaga. Dva povedené zápasy a je hotovo. Pokud skutečně bude nejrychleším z této čtveřice, stane se 80. hokejistou historie, který na 1000 bodů dosáhl. Eliáš následuje se 17ti bodovou ztrátou a po spoluhráči Jágrovi bude druhým Čechem, který metu překročí.

3. Joe Thornton, Jarome Iginla

Milník: 1200 bodů
Současný stav: 1194, 1167

Ještě o slušný kousek dál než předešlé trio je tahle dvojka kanadských velikánů. Thornton k ní má velmi blízko, navíc pouze 48 přihrávek mu chybí k 900 asistencím v kariéře. Výraz "pouze" je na místě, protože méně než 48 nahrávek nasbíral lídr San Jose (krom výlukou zkráceného ročníku 2012/13) naposledy v sezoně 2001/2002. Iginla se na překonání další hranice chystá nově v Coloradu a v klubu "1200" by se měl obejvit jako 47. hráč historie.

2. Roberto Luongo (Florida)

Milník: 400 výher
Současný stav: 373

Jeden z nejlepších gólmanů poslední dekády se chystá na metu, kterou před ním zvládlo jen deset gólmanů. A nedosáhl na ní například ani legendární Dominik Hašek, kterého už za pár měsíců čeká přijetí do Hokejové Síně slávy v Torontu. Český gólman s 389 výhrami zatím trůní na jedenáctém místě. Dosáhne Kanaďan mety i ve slabším týmu Panthers?

1. Jaromír Jágr (New Jersey)

Góly: Se 705 trefami je sedmý v historických tabulkách střelců a na Mikea Gartnera na šestém místě mu schází tři góly. Asistence: Během kariéry v sedmi klubech zvládl nasbírat 1050 úspěšných přihrávek a okupuje osmé místo v NHL. O třináct přihrávek více má legendární detroitský kapitán Steve Yzerman a o devětadvacet více bývalý spoluhráč z Washingtonu Adam Oates. Body: Díky 1755 bodům patří Jágrovi šesté místo. Prvním, koho by Jágr mohl pokořit, je Marcel Dionne, který má o 16 bodů více, reálný je i útok na čtvrtou pozici, kterou s 1798 body okupuje bývalý pittsburský parťák Ron Francis. Jágra tedy čeká další rok plný šplhání.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud