11. září 2015 • 11:00

Co ta fyzička? Zbořil nesplnil fyzické testy na kempu v Bostonu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to nejlepší vizitka. Jakub Zbořil mohl pomýšlet na to, že zabojuje o místo v Bostonu, jenž ho letos draftoval ze 13. pozice, nadějný český obránce však nesplnil fyzické testy před startem nováčkovského kempu. Nepovedlo se to však ani zbylým mladíkům Jake DeBruskovi a Zachary Senyshynovi, které si Bruins rovněž vybrali v prvním kole.



Boston se tak dostal pod obrovský tlak. Aby získal tři pozice v elitní třicítce letošního draftu, přišel o hvězdného Milana Lucice talentovaného beka Dougieho Hamiltona. A mladíci, které si vybral, test nesplnili.

Zbořil, DeBrusk ani Senyshyn nezvládli zaběhnout 3x 300 metrový sprint pod jednu minutu (mezi každým z nich měli tříminutovou přestávku).

„Jsou to stále mladí kluci a musí pochopit, že od této doby budou hodnocení jako profesionálové,“ pravil generální manažer Don Sweeney.

Zbořil, který by měl ještě minimálně rok nabírat zkušenosti v juniorské soutěži, přiznal problémy s kondicí už po draftu. Na vině však byla i nucená pauza kvůli zdravotním problémům s kolenem. „Moc jsem na sobě nepracovat a trochu přibral,“ přiznal odchovanec brněnské Komety.

„Je to mladý kluk, stále se učí,“ pravil tehdy Jay Pandolfo, mládežnický kouč Bruins. „Přišel jako naše nejlepší volba na draftu a trochu se mu otevřely oči. Mluvili jsme s ním. Ví nejlépe, co má dělat, aby se zlepšil. Je to dobrý kluk,“ dodal Pandolfo.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud