5. října 2015 • 20:40

Urostlý talent z Česka Jenyš? Výhra v loterii, těší vedení Minnesoty

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

V barvách Minnesoty se český hokejista nepředstavil už od sezony 2011/12, kdy na soupisce Wild figuroval Marek Židlický. V organizaci teď ale jeden Čech působí, je jím devatenáctiletý útočník Pavel Jenyš. V přípravě sice nenaskočil ani do jednoho zápasu a putoval znovu mezi juniory, přesto dojem udělal dobrý.



Wild si odchovance brněnské Komety vybrali na draftu v roce 2014 v 7. kole jako hráče číslo 199. Rázem ho poslali do mužstva Sudbury Wolves v juniorské OHL, kde se stal se 45 body nejproduktivnějším hráčem klubu. Jak velkou radost z této situace ale měl, je skutečně těžké soudit. Mužstvo totitž s výrazným náskokem skončilo v lize poslední. Dvanáct výher z 68 zápasů mluví za všechno...

V novém ročníku se od začátku čeká, že Jenyš bude tahounem. V Minnesotě z jeho loňských výkonů byli nadšení, na závěr ročníku se dokonce rozhodli ho vyzkoušet na farmě v Iowě a pak mu hned předložili k podpisu tříletý nováčkovský kontrakt. Něčím takovým se u Wolves rozhodně nemůže nikdo pyšnit.

Proto v Sudbury do poslední chvíle nevěděli, jestli se v novém ročníku budou moci z Jenšovy přítomnosti těšit. Počítalo se, že by spíš mohl zamířit na farmu do Iowy. "Minnesota cítí, že takový hráč vybraný v 7. kole, je pro ně výhra v loterii. Trénuje jako profík, stravuje se jako profík a chová se tak i mimo led. Je vynikajícím vzorem pro mnoho ostatních," chválil svého svěřence pro Sudbury Star trenér Dave Matsos.

Hokejistovi samotnému přesun mezi mladíky také nevadí. Moc dobře ví, že jde o důležitý krok v jeho hokejovém vývoji. "U Wild mi dali vědět, že nechtějí, abych se někde výš plácal ve čtvrté formaci. Přejí si, abych si teď pořádně zahrál a v následující sezoně byl připraven třeba do třetího útoku," vykládal Jenyš.

On sám, výborně fyzicky připravený útočník, si svou roli do dalšího ročníku uvědomuje. "Jsem rád, že tu jsem a jsem připraven se za náš klub bít. Chci sbírat plno bodů a pomoct ostatním klukům být ještě lepší," vykládá o své roli vůdce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud