15. října 2015 • 10:56

Pravidla platí pro všechny. Ovečkin zaspal, kouč ho posadil

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Malá chybka v přípravě na nový den stála Alexandra Ovečkina úterní zápas proti San Jose. Kapitán a hlavní hvězda Washingtonu si nastavil budík místo na půl deváté ráno, na půl deváté večer. Ráno samozřejmě zaspal a na trénink dorazil pozdě. Kouč Barry Trotz byl nemilosrdný a zařídil se dle klubových regulí, Ovečkina do zápasu proti Sharks (0:5) nenominoval.



Poctiví fanoušci Capitals si tedy v bitvě proti Sharks zažili něco, co se v posledních letech stává minimálně. Ovečkin totiž běžně zápasy nevynechává, od svého vstupu do NHL v roce 2005 jich zameškal pouze 27.

"Byla to chyba, zaspal jsem a nehrál. Taková jsou pravidla," nedělal z celé situace velkou vědu sám hokejista. Podobný trest už ráno tušil a potvrdil se po rozmluvě s koučem. Ten mu jeho absenci pro večerní bitvu s Sharks oznámil hned po tréninku.

"Byla to chybička, ale my máme v šatně určitá pravidla a je třeba, abychom se jich všichni drželi," vysvětloval Trotz novinářům své rozhodnutí, které se po domácím debaklu 0:5 navíc obhajovalo přece jen o trochu hůře.

Trotz je koučem Washingtonu teprve druhou sezonu, od začátku si ale zakládá na tom, aby všichni hráči v šatně dokázali přijmout zodpovědnost za své činy. Týmová kultura je pro něj velmi důležitá.

"Pokud se nám podaří dosáhnout nějakého úspěchu, dokážeme ho společně, jako tým. Musíme vědět, že se na sebe můžeme spolehnout," sdělil pro NHL.com po středečním tréninku, kdy všechny hráče poslal najednou do šatny.

VIDEO: Sestřih úterního duelu mezi Washingtonem a San Jose

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud