27. října 2015 • 09:39

Ducks se plácají v bahně! Favorit soutěže má stejně gólů jako Jágr

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci z úterý na středu bude na noční obloze zářit úplněk, takže citlivější jedinci mohou počítat s mírnou spánkovou poruchou. To určitě neplatí pro trenéra Bruce Boudreaua z Anaheimu. Ten teď musí trpět nespavostí denně. Jeho Anaheim zažívá hodně mizerný start do soutěže, jeden z černých koní ligy totiž vstřelil v osmi utkáních jen 6 gólů. To už letos dokázal sám Jaromír Jágr!



Už tak dostatečně silná ofenziva Anaheimu v létě přijala do svých řad nové posily. Carl Hagelin, Chris Stewart či Mike Santorelli měli svými góly pomoci ve chvíli, kdy selžou superhvězdy jako Getzlaf, Perry a Kesler. Což se ale zrovna moc často nestávalo. Místo toho na Ducks padla krize, jakou soutěž nepamatuje.

Kalifornský tým v pěti z prvních osmi zápasů sezony nevstřelil jediný gól! Z celkového počtu šesti branek navíc polovinu vstřelili obránci a všechny útočné hvězdy mužstva čekají na první úspěšný zásek.

"No jo, jsem teď vlastně nejlepší střelec týmu, co?" řekl ve čtvrtek s kyselým úsměvem na tváři Jiří Sekáč. To on vstřelil jediný gól mužstva při prohře 1:5 na ledě Nashvillu a je zároveň jedním z těch, kteří se letos zapsali na střeleckou listinu.

VIDEO: Sekáčův gól do sítě Nashvillu

Kladenský rodák se snaží být pozitivní. Špatný start sezony ho samozřejmě mrzí, ale právě proto, že jde o začátek ročníku, neztrácí naději v úspěšný závěr. "Jsem si vážně jistý, že se ještě rozjedeme. Nikdo neprohrává rád, v téhle šatně vážně ne," poukazuje Sekáč na silnou partu Ducks, která byla na jaře jedno utkání od finále Stanley Cupu.

Nutné ale je, aby se probudila první formace a s ní spolehlivý střelec Corey Perry. Jen dva muži (Alexandr Ovečkin a Staven Stamkos) vstřelili od roku 2010 více branek, než on. Přesto to zatím nejde.

I když noční duel na ledě Chicaga, který Ducks prohráli 0:1 v prodloužení, už byl lehkým náznakem zlepšení. Vlastně to byl asi nejlepší Perryho zápas v sezoně. Na gól sice nedošlo, ale herní aktivita už odpovídala tomu, co se od nejlepšího střelce ligy z roku 2011 čeká.

VIDEO: Sestřih utkání Chicago - Anaheim

"Dneska to vypadalo slušně, měl jsem nějak šance, napálil jsem i tyč... Jako klasický střelec musím čekat na příležitosti a ono to začne do brány padat," řekl Perry pro OC Register poté, co na bránu Blackhawks vyslal osm střel.

Na trápení svých přátel už se nemohla dívat ani legenda Teemu Selänne. Vášnivý hráč golfu si na green postavil hokejovou branku, vzal hokejku a puk a jasně přiblížil svým nedávným spoluhráčům, jak na to. "Sledujte. Zaměříte se na cíl, vystřelíte a skórujete. No tak hoši, to dokážete," popisuje na videu, které si umístil na svůj Instagram.

Za jak dlouho se Ducks poučí?

Let's go DUCKS!!!! You can do it!!!👍💪

Video zveřejněné uživatelem Teemu Selanne (@sel8nneteemu),Říj 26, 2015 v 1:13 PDT

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 10. • 01:30
Chicago Blackhawks
Chicago Blackhawks
1:0
ONLINE
27. října
01:30
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
Góly

Domácí: 60:51. Toews

Hosté:

Sestavy

Domácí: Crawford (Darling) – van Riemsdyk, Hjalmarsson, Seabrook (A), Svedberg, Rundblad, Daley – Hossa (A), Toews (C), Tichonov – Kane, Anisimov, Panarin – Garbutt, Hinostroza, Teravainen – Shaw, Krüger, Desjardins. Trenér: Joel Quenneville

Hosté: Andersen (Chudobin) – Bieksa, Lindholm, Holzer, Fowler, Vatanen, Stoner – Perry (A), Getzlaf (C), Hagelin – Silfverberg, Kesler (A), Sekáč – Santorelli, Rakell, Cogliano – Wagner, Horcoff, Maroon. Trenér: Bruce Boudreau

Rozhodčí

St. Laurent, Hanson – Mach, Berg

Stadion

United Center, Chicago

Návštěva

21529 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud