28. října 2015 • 13:42

Florida přiznala obří ztrátu. Panthers za 17 let přišli o 3,7 miliardy

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá zábava něco stojí. Ale některé hračky jsou prostě dražší, než jiné. Být majitelem týmu Florida Panthers znamená mít v poslední době slušný průvan na účtě. Klub si před nedávnem vyžádal finanční pomoc od státu Florida, a proto bylo nutné vypracovat důkladnou zprávu, která by osvětlila důvody. Ta mimo jiné ukázala, že vedení mužstva od sezony 1997/98 přišlo o 154 milionů dolarů (v současném kurzu zhruba 3,7 miliardy korun).



Florida se poprvé objevila na mapě NHL v roce 1993 a už o tři roky později (i s Martinem Strakou a Radkem Dvořákem v sestavě) bojovala ve finále Stanley Cupu. Panthers tenkrát podlehli nabušenému Coloradu hladce 0:4 na zápasy a poté, co v sezoně následující dohráli hned v prvním kole, nastal krutý sešup.

Od ročníku 1997/98 do součanosti nemá žádný tým v lize tak nízkou procentuální úspěšnost výher. Během 1368 utkání hokejisté s rozzuřeným panterem na dresu slavili jen 530 vítězství a v následujících sedmnácti letech pouze dvakrát bojovali o Stanley Cup. To fanoušky zrovna dvakrát nenaláká...

Nejvíce ztrátovým ročníkem byl údajně ten uplynulý, během něj Florida přišla o 36 milionů dolarů (882 milionů korun). V té současné by to mělo být prý zhruba 24 milionů dolarů (588 milionů korun). To všechno podle Le Journal de Montreal ukázala finanční zpráva, na základě které by klub mohl v listopadu dostat injekci od státu.

Plusem určitě bude i současná situace, která ukazuje, že tým je na dobré cestě. Průměrná návštěva ze začátku sezony vykazuje o více než tři tisíce diváků (14 628) než ve stejném období o rok dříve (11 265). Navíc se také o přibližně stejný počet zvýšil prodej permanentních vstupenek a takhle vysokým nárůstem se nemůže pochlubit žádný tým v lize.

Z Panthers se totiž pomalu stává konkurenceschopný tým a roky trápení, vyvážené vysokými pozicemi na draftu, se začínají vracet. Barkov, Huberdeau, Gudbranson či Kulikov jsou doplněni o osvědčená jména jako Luongo, Jágr a Campbell.

A z Panthers už by neměl být ztrátový otloukánek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud