24. prosince 2015 • 04:56

Jágr bez zubů? Po úderu od Kubiny, po žvýkačce i na Štědrý den

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, kdy byl Jaromír Jágr bez zubůPodívejte se, kdy byl Jaromír Jágr bez zubůFOTO: Koláž iSport.cz

    Kdo tu fotografii po utkání Floridy s Ottawou viděl, musel být zděšen. Jaromír Jágr je bez zubů! Jenže český útočník si z vytlučených zubů nic nedělá. Je zvyklý. O vyražených zubech by mohl vést přednášky. V minulosti se mu totiž už několikrát stalo, že jeho chrup tvrdý direkt od soupeře nevydržel a historicky nejlepší Evropan v NHL musel na opravu k dentistovi. Podívejte se, kdy byl Jaromír Jágr bez zubů.

  • Prosinec 2001

    Jaromír Jágr v dresu Washingtonu CapitalsFoto profimedia.cz

    Jágrovo poprvé. Českého útočníka čekal v mrazivém prosinci s Washingtonem výlet na Floridu. Ten mu však zkazil obránce Lance Ward. Zdviženou hokejkou vyrazil Jágrovi vůbec první zub v kariéře. Ten na začátku druhé třetiny raději odstoupil ze hry. V dalším utkání proti Pittsburghu už nechyběl.

  • Duben 2002

    Jaromír Jágr na srazu reprezentace v roce 2002Foto Profimedia.cz


    Že hokejisté přichází o zuby pouze při drsných střetech? Kdepak. Třeba v dubnu 2002 Jágr přiletěl na reprezentační sraz před MS ve Švédsku pouze s provizorně nalepenou korunkou. Ta mu však na letišti vypadla, když si vzal žvýkačku. „To jsou ty nervy,“ smál se tehdy český útočník.

  • Duben 2003

    Na Jaromíra Jágra ve Washingtonu nevzpomínají v dobrémFoto Reuters

    Na jaře 2003 nebylo Jágrovi zrovna do zpěvu. Ve Washingtonu řešil jeden problém za druhým. Navíc zvažoval, zda má jet reprezentovat na světový šampionát do Finska. Vše za něho vyřešil český bek Pavel Kubina. Ve vzájemném duelu s Tampu měl Jágra na starosti a v zápalu boje mu vyrazil dva zuby. Hvězda Capitals musela na šití a z MS se omluvila.

  • Prosinec 2004

    Jaromír Jágr (vlevo) při svém prvním angažmá v OmskuFoto Profimedia.cz

    Zimu 2004 prožil Jágr v krutých ruských mrazech. V době výluky totiž hrál za Omsk. Přímo na Štědrý den musel nastoupit proti Spartaku Moskva a na toto utkání zrovna nevzpomíná v dobrém. Do úst ho totiž zasáhl puk po přizvednuté střele jednoho z hráčů Spartaku. Jágr přišel o jeden zub, druhý měl na mále. Utkání však dohrál a dokonce vstřelil gól.

  • Duben 2006

    Jaromír Jágr v době kdy hrál za RangersFoto profimedia.cz

    V roce 2006 už Jágr válel znovu za Rangers. Utkání proti hlavnímu rivalovi z Islanders mělo katastrofický scénář. Nejdříve mu soupeř hokejkou namasíroval obličej a následně Rangers prohráli derby 2:3. Český útočník musel několik dnů být v klidu, aby se viklající zuby daly do pořádku. O deset dnů později si ke své smůle vykloubil rameno.

  • Listopad 2006

    Jaromír Jágr v dresu New York RangersFoto Profimedia

    Zase ta Florida! Jako kdyby bylo tohle místo pro českou legendu prokleté. Už v 11. minutě zasáhla Jágra do obličeje hokejka slovenského obránce Branislava Mezeie. Český útočník si vyražené implantáty odložil na střídačku a vrátil se na led.

  • Říjen 2007

    V dresu Rangers drtil Jágr klubové rekordyFoto Reuters

    Proti Tampě odehrál Jágr v říjnu roku 2007 jeden ze svých nejlepších zápasů v sezoně. Připsal si dvě asistence a Rangers vyhráli 3:1. Novináře ale po utkání zajímalo úplně něco jiného. Místo předních řezáků měl totiž v ústech obrovskou díru. Přišel k ní krátce předtím, než Tampa Bay srovnala na 1:1. Jágra totiž v rohu kluziště trefil pukem do obličeje obránce Tampy O‘Brien.

  • Srpen 2010

    Jaromír Jágr při druhém angažmá v OmskuFoto Barbora Reichová (Sport)

    V srpnu 2010 se zase při dalším angažmá v Omsku podrobil zákroku na klinice v Nižním Novgorodu, kde si nechal vytrhnout bolavý zub moudrosti. "Dřív jsem řešil všechny problémy se zuby v Americe, protože jsem měl za to, že tam jsou nejlepší zubaři. Vím, že i v Rusku jsou výborní doktoři, ale skutečnost překonala moje očekávání. Netušil jsem, že už i tady používají nejmodernější technologie," neskrýval spokojenost zkušený pacient.

  • Prosinec 2015

    Jaromír Jágr leží na ledě po zásahu holí od útočníka Ottawy Alexe ChiassonaFoto ČTK

    Pět let měla česká hokejová legenda klid. Až ve středečním zápase proti Ottawě „udělal“ Jágrovi příjemné Vánoce Alex Chiasson. Po zásahu vysokou holí do obličeje přišel o čtyři zuby, utkání ale dohrál a asistencí pomohl Floridě k výhře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud