11. února 2016 • 10:32

Nakládalova smutná premiéra. Vezmi si příště Game Boye, hlásí fanoušci

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně se dočkal svého debutu, ale takhle si ho určitě nepředstavoval. Jakub Nakládal si v úterý odbyl svou premiéru v NHL, ale ta byla nehezky krátká - proti Torontu naskočil do dvou střídání a na ledě strávil pouze minutu a pětačtyřicet vteřin. Důvody krátké premiéry? "Instinkt," řekl trenér Bob Hartley po výhře 4:3.



Ten, kdo v nejbližší době bude mluvit s Jakubem Nakládalem, by měl brát ohled na to, že může být slušně otrávený. Nelze se mu divit. Zkušený český obránce sice nedávno byl podruhé v sezoně povolán do prvního týmu Flames, jenže z celkových osmi utkání naskočil pouze do toho proti Maple Leafs a během něj si spíš mohl ze střídačky prohlížet halu.

Osmadvacetiletý bek se do zámoří vydal před sezonou, volil nejistotu a nižší plat v dolarech, spíš než větší pohodu a tučnější šek z Ruska. Chtěl si zahrát na slavné scéně a i na farmě ve Stocktonu pro to dělá maximum. V týmu je klíčovým bekem, hraje přesilovky i oslabení a když je třeba, bývá prvním, po kom Flames sahnou. Jenže jejich zacházení se zkušeným hokejistou je značně demotivující.

"Někdy je nasazování hráčů na led zkrátka o vašem pocitu," hájil se před novináři trenér Bob Hartley. "Tušil jsem, že Toronto se v zápase nevzdá a měl jsem pravdu. Není to nic proti Jakubu Nakládalovi," vykládal kouč.

Zajímavé odůvodnění. Obě Nakládalova střídání přišla ve chvíli, kdy stav utkání byl 0:0 a šanci od kouče pak nedostal ani ve chvíli, kdy tým hlídal pohodové vedení 4:1.

Další otázkou je, zda-li by kouč českého obránce vůbec zařadil do hry, kdyby kvůli nekázni nevyřadil ze sestavy útočné hvězdy Seana Monahana a Johnnyho Gaudreaua. Nakládal se totiž stal netradičně sedmým obráncem, a to se v Americe nenosí.

"Je to trapné, vždyť během Nakládalova působení u prvního týmu hrálo Calgary dvakrát utkání během dvou dnů a ani jednou se nevešel do sestavy. Jaký teda je důvod jeho bytí v prvním týmu?" zaznělo na stránkách Flames Nation.

Za českého obránce se staví i fanoušci na sociálních sítích a posílají soucitnou radu. "Příště si radši na zápas vezmi Game Boye." Calgary hraje další utkání v noci na zítřek proti San Jose a víte, jaké jsou první informace? Že bude sedět na tribuně...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud