1. března 2016 • 16:35

Změny v NHL: Kdo před play off nejlépe posílil? Kdo zaspal?

Autor: mah
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestup Jiřího Hudlera na Floridu byl jeden z největších přestupů letošní uzávěrky v NHL. Jaké další týmy byly aktivní?Přestup Jiřího Hudlera na Floridu byl jeden z největších přestupů letošní uzávěrky v NHL. Jaké další týmy byly aktivní?FOTO: koláž iSport.cz, Reuters

    Jako obvykle se na konci února čekala v NHL bouře velkých přestupů. Kdo vyztuží slabou obranu Pittsburghu a Dallasu? Sežene favorit z Los Angeles náhradu za zraněného Gáboríka? Bude pokračovat výprodej kanadských týmů? Realita byla však úplně jiná! Manažeři týmů se tentokrát v posledních hodinách před uzávěrkou přestupů příliš nečinili. Přesto se pojďme podívat, kdo si počínal při uzávěrce nejlépe, a které týmy zaspaly.

  • Chicago Blackhawks

    Útočník Andrew Ladd v klubku staronových spoluhráčů z chicaga.Foto Reuters: Dennis Wierzbicki-USA TODAY

    Vítěz posledního Stanley Cupu to myslí s obhajobou opravdu vážně. Manažer Stan Bowman znovu prokázal, že patří k současným mistrům svého oboru. V době, kdy všechny týmy bojují s platovým stropem, dokázal vyjednat výměny, které už ze silného kádru dělají opravdu elitní. První řadu posílil navrátilcem Andrew Laddem. Dvojnásobný vítěz poháru je svým důrazem a zarputilostí ideálním členem do první řady Hawks. Kapitán Toews a Slovák Hossa z jeho přítomnosti budou hodně těžit.

    Tím Bowman však neskončil. Příchody "holandského Gretzkyho" - Daleho Weise a českého útočníka Tomáše Fleischmanna zvýšily útočnou sílu třetí a čtvrté řady Chicaga. Zvláště Weise v posledních dvou letech dokázal, že právě vyřazovací boje jsou jeho parketa. Syn slavného trenéra obětoval několik vysokých výběrů v draftu v budoucích letech. Chicago však nekouká do budoucnosti, zajímá ho přítomnost a ta hodně vybízí k úvahám o zisku čtvrtého Stanley Cupu za posledních šest let. 

  • Anaheim Ducks

    Sběr čepic po hattricku Corey PerryhoFoto Reuters: Kirby Lee-USA TODAY Sports

    Jeden z favoritů soutěže do letošního ročníku nevstoupil vůbec dobře. Parta kolem trápícího kapitána Getzlafa byla na odpis. Kouč Boudreau už si málem balil kufry. Pak však došlo k obratu a Ducks jsou po sérii výher zpět na pozicích zaručující play off. Před ním navíc velice chytře a hlavně levně posílili.

    Příchod Brandona Pirriho z Jágrovy Floridy za pouhý výběr v šestém kole draftu se může jevit jako nejchytřejší úlovek letošní uzávěrky přestupů. V loňské sezoně dvaadvaceti gólový střelec může hodně pomoci ofenzívě Anaheimu, která patří k nejhorším v západní konferenci. Další útočník Jamie McGinn příchozí z Buffala zase bude trestat z předbrankového prostoru.

  • Toronto Maple Leafs

    Roman Polák byl poslán z Toronta do San JoseFoto Reuters / John E. Sokolowski-USA TODAY Sports

    Starý lišák Lou Lamoriello opět ukázal svoji chytrost. Třiasedmdesátiletý manažer Leafs dokázal udat téměř každého hráče, o kterého na trhu byl alespoň nějaký zájem. Navíc za vynikající protihodnoty. Nejprve do Ottawy poslal přeplaceného kapitána Diona Phaneufa.

    Vysoký zisk dvoukolových výběrů draftu ze San Jose za českého beka Romana Poláka útočníka Nicka Spalinga kvitovala řada zámořských novinářů. Poslední den do Capitals poslal bojovníka Daniela Winnika za výběr v druhém kole draftu a skomírajícího Brookse Laicha. Výsledek: Dlouhá léta trápící Toronto myslí jasně na budoucnost. V ní, díky velkému přívalu talentů, vidí dlouho zkoušení fanoušci Leafs konečně světlo na konci dlouhého tunelu zmaru a bídy.    

  • Calgary Flames

    Hudlerův opouští Calgary a míří na Floridu za Jágrem.Foto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Svěřenci Boba Hartleyho oproti minulé sezoně hodně propadli. Talentovaný tým kvůli skomírající obraně v čele s chybujícími brankáři se potácí téměř u dna Západní konference, a tak na stařičkém stadionu Saddledome začal výprodej. Ten zvládl manažer Flames Brad Treliving skvěle a dokázal udat hráče, kterým po sezoně končí smlouva.

    Nejprve poslal českého útočníka Jiřího Hudlera na slunnou Floridu za dva výběry v draftu. Nejvydařenější krok se mu podařil dvě hodiny před uzávěrkou přestupů, kdy z Dallasu obdržel dva talentované hráče za skvěle bruslícího defenzivního beka Krise Russella. Jako výrazný bonus Stars přidali výběr v druhém kole letošního draftu, jenž se v případě vydařeného tažení Dallasu v play off může změnit na výběr v prvním kole. Dobrá práce talentovaného manažera. 

  • Vancouver Canucks

    Radim Vrbata i přes zájem různých týmů nakonec dohraje sezonu ve Vancouveru.Foto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Na opačné straně hodnocení než Calgary se ocitli sousedi z Vancouveru. Ti podobně jako tým z Alberty na play off ztrácí propastných počet bodů, a tak se očekával výprodej. Český útočník Radim Vrbata a kanadský mistr světa z Prahy Dan Hamhuis byli na ráně. Zvláště o druhého jmenovaného byl na trhu velký zájem.

    Manažer Canucks Jim Benning však svoji práci absolutně nezvládal. V posledních dnech se nedokázal dohodnout ani s jedním ze zbývajících devětadvaceti týmů na výměně aspoň jednoho z hráčů a ti v létě pravděpodobně odejdou z trápícího se celku zadarmo. Benning se tak okamžitě ocitl pod palbou kritiky ze strany kanadských médií i fanoušků Canucks. 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud