8. března 2016 • 16:40

Jágr měl historický bod. Bývalý brankář Plzně ale hlásil faul

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zápas s Bostonem přinesl Jaromíru Jágrovi světlé i temnější chvilky. Český útočník neměl radost z konečného výsledku (prohra 4:5 v prodloužení), ale potěšilo ho, že díky nahrávce v historické tabulce nejproduktivnějších hráčů NHL přeskočil velikána Gordieho Howea a osamostatnil se na třetí pozici. Fanoušci Bostonu se právě po ní pořádně mračili: trefa Aleksandra Barkova, u které si Jágr připsal nahrávku, podle nich neměla platit. Kvůli faulu českého hokejisty.



Nedovolené bránění gólmana je v NHL v tomto ročníku velkým tématem. Mnoho gólů nebylo v ročníku 2015/16 uznaných, i když se později prokázalo, že o nedovolený zákrok nešlo. Humbuk kolem takových situací je pak slušný. Zlobí se fanoušci a často i samotní aktéři.

U první branky Floridy v zápase to bylo podobné. Jágr se snažil skórovat, ale puk mu v poslední chvíli zrovna nedržel na holi, a tak spíš dorážel na brankáře Tuukku Raska. Kotouč o chvíli později dopravil do brány Barkov.

Bývalý gólman extraligové Plzně se ale okamžitě se zlobou v očích zvedl a mířil k sudímu. Proč? Během celé brankové situace měl totiž český útočník hokejku mezi betony Raska. Bruins se okamžitě rozhodli využít "coach´s challenge", tedy možnost prozkoumat situaci rozhodčími. Muži v pruhovaném ale názor neměnili, gól platil!

Na sociálních sítích žila diskuze, zda rozhodčí. "Rask kroutí hlavou, zdá se, že je vážně přesvědčen, že mu Jágr bránil ve hře," napsal si na Twitter také žurnalista Joe Haggerty z CSNNE.com.

Jaký je Váš náhled na kontroverzní situaci, měla historická branka platit, nebo ne? Hlasujte v anketě.

VIDEO: Fauloval Jágr brankáře Raska?

Jágr v noci znovu zasáhl do dějin. Howe už se mu dívá na záda
Video se připravuje ...

MATCH OVERVIEW LEGACY
8. 3. • 01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
4:5
ONLINE
8. března
01:30
Boston Bruins
Boston Bruins
Góly

Domácí: 16:48. Barkov, 23:15. Hudler, 26:18. Jokinen, 55:17. Hudler

Hosté: 00:34. Bergeron, 07:00. Pastrňák, 12:22. Connolly, 17:25. Bergeron, 64:00. Stempniak

Sestavy

Domácí: Luongo (21. Montoya) – Ekblad, Kulikov, Gudbranson, Campbell, Petrovic, Kindl – Jágra, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Hudler, Bjugstad, Rau – Shaw, Howden, Thornton

Hosté: Rask (Gustavsson) – Miller, Chára, Seidenberg, Krug, McQuiad, Liles – Stempniak, Bergeron, Marchand – Pastrňák, Krejčí, Beleskey – Hayes, Spooner, Eriksson – Connolly, Acciari, Ferraro

Rozhodčí

Watson, O’Rourke – Nowak, Sericolo

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Návštěva

19 194 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud