27. března 2016 • 09:10

Pojďme se bavit, nabádal Jágr parťáky a znovu se porovnal s Howem

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevyrovnaně vypadaly v posledních týdnech výkony hokejové Floridy, kterou tížily především zbytečně ztracené zápasy. To není dobré znamení před cestou do vyřazovacích bojů. A tak v šatně zavelel pardál Jaromír Jágr a svým kolegům z útoku Barkovovi a Huberdeauovi promluvil do duše. "Jsou to ještě kluci, je na ně tlak. Tak jsem jim prostě řekl, ať si hru víc užívají a baví se," vykládal novinářům. A proti Tampě (5:2) si pak všichni dohromady připsali 6 bodů.



Sobotní bitva na ledě Tampy byla prestižním duelem o čelo Atlantické divize. To si po výhře 5:2 uzmula Florida a drží před posledním finalistou Stanley Cupu dvoubodový náskok. Po Bostonu tedy porazila dalšího přímého divizního rivala.

"Byla to bitva jako v play off a pro naše mužstvo byla hodně důležitá," popisoval jeden z hrdinů zápasu brankář Roberto Luongo. Nejúspěšnější aktivní gólman současnosti pochytal 33 střel domácích a byl vyhlášen první hvězdou zápasu.

VIDEO: Jágr gólem zvyšoval na 2:1

Tampa šla sice v 6. minutě i díky nahrávce Ondřeje Paláta do vedení, ale hosté brzy srovnali a ještě do konce první třetiny je poslal svým 25. gólem v sezoně do vedení harcovník Jaromír Jágr. Ten zužitkoval přesilovkovou nahrávku od Aleksandra Barkova a Panthers už si poté vedení v zápase nenechali vzít.

"Hráli jsme opravdu dobře, ale Tampa odehrála druhé utkání ve dvou dnech a navíc byla bez několika zraněných hráčů. S nimi by bitva určitě byla těžší," popisoval Jágr pro USA Today.

Skromný popis utkání následovaly dotazy na pětadvacátý gól sezony. Díky němu totiž Jágr znovu brousil do historie. Tolik branek v jednom ročníku vstřelil už poosmnácté a něco podobného dokázal pouze Gordie Howe, jenž byl úspěšnější ještě ve dvou dalších sezonách.

Nejvíce sezon s minimálně 25 brankami:
1. Gordie Howe - 20
2. Jaromír Jágr - 18
3. Mike Gartner - 17

"Mám kolem sebe dobré hráče. Naše formace v posledních dvou nebo třech zápasech nehrála moc dobře, tak jsem kluky nabádal, aby si to hlavně šli na led užít," popisoval Jágr. A jeho útok pak v zápase vstřelil hned dva góly.

Kromě pár veteránů se soupiska Panthers skládá spíš z mladíků, kteří na průlom a týmový úspěch teprve čekají. "Já jsem si tohle zamlada zkoušet nemusel, v Pittsburghu to byla samá superhvězda, takže chápu, jak složité to pro ně je," vysvětloval.

Jeho burcování nakonec pomohlo. Sedm zápasů před koncem má Florida náskok 8 bodů na poslední nepostupovou pozici a před sebou sérii tří utkání na domácím ledě. Slušné vyhlídky!

VIDEO: Sestřih utkání Tampa Bay - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
27. 3. • 00:00
Tampa Bay Lightning
Tampa Bay Lightning
2:5
ONLINE
27. března
00:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 05:52. Johnson, 56:48. Stamkos

Hosté: 13:36. Trocheck, 18:02. Jágr, 35:53. Hudler, 44:02. Huberdeau, 59:35. Jokinen

Sestavy

Domácí: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Nestěrov, Šustr, Garrison, Coburn, Carle, Koekkoek – Namestnikov Stamkos, Killorn – Marchessault, Johnson, Palát – Condra, Brown, Paquette – Boyle, Blunden

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Kampfer, Kulikov, Kindl, Petrovic – Jágr, Barkov, Huberdeau – Smith, Trocheck, Jokinen – Hudler, Bjugstad, Purcell – Shaw, McKegg, Wilson

Rozhodčí

Dwyer, Rooney – MacPherson, Murray

Stadion

Amalie Arena, Tampa

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud