2. června 2016 • 09:46

Sharks se zlobí na Crosbyho: Podvádí na buly a sudí ho nechají

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrdinou druhé finálové bitvy (2:1) mezi San Jose a Pittsburghem byl třiadvacetiletý mladík Conor Sheary, který se stal teprve pátým nováčkem historie NHL, který dokázal rozseknout bitvu ve finálovém prodloužení. K tomu výrazně pomohlo také vyhrané vhazování Sidney Crosbyho a tady vidí soupeř problém. "Podvádí při něm," zlobí se Logan Couture ze San Jose.



Všechno není zdaleka jen o bodech, superhvězdu by primárně měla zdobit všestrannost. Pro Sidney Crosbyho to platí, jeho devízou je kromě ofenzivních schopností také slušná úspěšnost na vhazování. Ve druhém zápase proti Sharks jich vyhrál hned 17 ze 24 a měl 71% úspěšnost, nejvyšší ze všech účastníků utkání. Jenže Crosby si prý nepovoleně pomáhá.

"Podvádí a prochází mu to. Protože je to přece Sidney Crosby," povzdychl si po zápase centr z opačného týmu Logan Couture. Ale jak by to jeho podvádění vlastně mělo vypadat?

"Umí si je načasovat. A rozhodčí ho z nějakého důvodu nevyhodí, pravděpodobně pro to, kdo je," zlobil se Couture v rozhovoru pro Yahoo.

VIDEO: Sestřih utkání Pittsburgh - San Jose

Během play off úspěšnost Crosbyho vhazování vyběhla na 52,7%, tedy přesně o jedno celé procento výše, než v základní části. Couture proti hvězdě Pens vyhrál všechny tři buly v prvním utkání, jenže prohrál tři ze čtyř v utkání včerejším. Na ledě byl i při rozhodující trefě v 63. minutě, na vhazování stál ale jeho kolega Joel Ward.

Klíčový moment utkání se nelíbil ani bekovi Marcu-Edouardovi Vlasicovi, který byl také v té chvíli na ledě. "Crosby možná na to vhazování neměl být vůbec připuštěn, nějakou chvíli mu trvalo, než k němu došel. Ale co já vím," řekl kanadský bek pro CSN Bay Area.

Ano, Crosbymu to skutečně chvíli trvalo. Jasně ukázal Krisi Letangovi kam si má stoupnout a úplně stejně to naznačil i Conoru Shearymu. Vítězný gól pak padl po ose Crosby - Letang - Sheary. Tak se pozná hvězda.

MATCH OVERVIEW LEGACY
2. 6. • 02:05
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
2:1
ONLINE
2. června
02:05
San Jose Sharks
San Jose Sharks
Góly

Domácí: 28:20. Kessel, 62:35. Sheary

Hosté: 55:55. Braun

Sestavy

Domácí: Murray (Fleury) – Letang, Dumoulin, Lovejoy, Määttä, Schultz, Cole – Hörnqvist, Crosby (C), Sheary – Kessel, Bonino, Hagelin – Rust, Malkin (A), Kunitz (A) – Fehr, Cullen, Kühnhackl. Trenér: Mike Sullivan

Hosté: Jones (Reimer) – Burns, Martin, Braun, Vlasic, Polák, Dillon – Pavelski (C), Thornton (A), Hertl – Donskoi, Couture (A), Marleau – Ward, Tierney, Nieto – Wingels, Spaling, Wingels. Trenér: Peter DeBoer

Rozhodčí

McCauley, Sutherland – Racicot, Murphy

Stadion

Consol Energy Center, Pittsburgh

Návštěva

18655 diváků

Tomáš Hertl za brankou ujíždí Sidney Crosbymu
Tomáš Hertl za brankou ujíždí Sidney Crosbymu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud