14. července 2016 • 09:23

Las Vegas má prvního GM. Je to muž, co přivedl Jágra do Washingtonu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

George McPhee byl jmenován generálním manažerem týmu Las Vegas, který od sezony 2017/18 rozšíří NHL. Osmapadesátiletý McPhee na stejné pozici působil v letech 1997 až 2014 ve Washingtonu a v uplynulém ročníku byl speciálním poradcem generálního manažera New York Islanders Gartha Snowa. McPheeho, který začne pracovat pro Las Vegas okamžitě, představil na tiskové konferenci majitel klubu Bill Foley.



Ve Washingtonu dosáhl McPhee hned v roce 1998 s týmem na finále Stanleyova poháru, ale Capitals v něm prohráli s Detroitem 0:4 na zápasy. Během jeho působení klub z hlavního města USA sedmkrát vyhrál Jihovýchodní divizi, osmkrát dosáhl minimálně na 40 výher za sezonu a v sezoně 2009/10 získal Prezidentovu trofej pro nejlepší tým NHL a se 121 body tehdy Capitals vytvořili klubový rekord.

Byl také mimo jiné prvním mužem, který dokázal obléknout Jaromíra Jágra v NHL do jiného, než pittsburského dresu. Český útočník byl do Washingtonu vyměněn v létě 2001 a v klubu strávil dvě a půl sezony, než byl odeslán do New York Rangers.

Před příchodem do Washingtonu byl McPhee v letech 1992 až 1997 viceprezidentem a ředitelem hokejových operací ve Vancouveru. Canucks v roce 1994 postoupili do finále Stanleyova poháru, kde v sedmizápasové bitvě prohráli s New York Rangers.

Rozšíření NHL o Las Vegas schválila 22. června rada guvernérů a soutěž se rozšíří poprvé od roku 2000, kdy do ní vstoupily Minnesota a Columbus. Logo klubu a celý název se klub chystá zveřejnit v říjnu. McPhee může začít dělat první transakce až v červnu 2017 a klub si bude vybírat posily z ostatních klubů i v rozšiřovacím draftu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud