15. září 2016 • 06:00

Nejen reprezentace, ale i NHL. Bude Neuvirth jedničkou Flyers?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Neuvirth - bojovník. Tak se dá nahlížet na blízkou budoucnost osmadvacetiletého českého brankáře. V reprezentaci se pere s Petrem Mrázkem o pozici jedničky na Světovém poháru a po velkolepé akci bude na řade bitva s dalším parťákem, Stevem Masonem ve Philadelphii. Oběma končí po sezoně smlouva a klub se teprve rozhodne, s kým dál spojí svou budoucnost.



Michal Neuvirth přišel k Flyers před uplynulým ročníkem a dojem po prvním ze dvou společných let zanechal solidní. Sezonu odstartoval dvěma čistými konty ve třech utkáních a uzavřel ho dvěma obdrženými góly ze tří bitev play off proti ofenzivnímu hurikánu z Washingtonu. Na 1,6 milionu dolarů za rok je to celkem třída.

V průběhu ročníku naskočil do 32 zápasů, jeho parťák Mason jich zvládl o 22 více, ale jeho plat byl také více než dvojnásobný. Dalších 82 utkání základní části hodně ukáže, měly by rozhodnout o tom, který z mužů dál spojí svou budoucnost s klubem.

"Třeba je podepíšeme oba, teď se nedá nic předvídat," řekl pro Courier Post generální manažer a sám bývalý brankář Ron Hextall. "Oba jsou velmi dobří gólmani a během posledního ročníku to dokázali. Navíc jsou v nejlepších letech," připomínal.

Hextall si je každopádně jistý tím, že svým maskovaným mužům dá šanci předvést schopnosti během ostrých zápasů. Není důvod řešit něco dopředu, není důvod jednat předčasně. Pro generálního manažera jde vlastně o ideální situaci, oba gólmani se budou prát o jeho přízeň a vyhraje ten silnější. Přímý souboj by měl borce donutit vymáčknout ze sebe to nejlepší.

"Necháme oba pořádně si zachytat a uvidíme, jak se situace vyvine. To ale neznamená, že už v průběhu sezony se nemůžu přiklonit k některému z názorů," myslí si Hextall.

Zkušenějším z testované dvojice je kanadský brankář. V NHL odchytal 405 utkání (Neuvirth pouze 200), je nováčkem roku 2009 a kromě Philadelphie dělával jedničku také v Columbusu.

"Už jsem v klubu čtyři roky a byla to zábava. Je to na mně, jestli se mi podaří tady dál zůstat," vidí Mason reálně svou šanci.

Neuvirth se pomalu rozjíždí už teď. V sobotu si proti Rusku připsal svůj první start za seniorskou reprezentaci a vedl si výtečně, další zkouška, už viditelnější pro zámořské oči, přijde dnes proti výběru Severní Ameriky do 23 let.

Michal Neuvirth má za sebou jednu sezonu v barvách Philadelphie
Michal Neuvirth má za sebou jednu sezonu v barvách Philadelphie

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud