6. října 2016 • 12:59

Florida už nestojí o Kindla. Pokud si ho nevezme konkurence, jde do AHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celek zámořské NHL Florida Panthers zařadil ve středu českého hokejového obránce Jakuba Kindla na listinu volných hráčů. Pokud si jej nevybere jiný zájemce v soutěži, přesune se devětadvacetiletý odchovanec Šumperku na farmu do celku Springfield Thunderbirds do nižší AHL.



Florida získala Kindla na konci února z Detroitu za výběr v šestém kole draftu v roce 2017. Za Panthers sehrál 19 utkání v základní části a připsal si dvě asistence. V play off nastoupil k jedinému ze šesti zápasů neúspěšné série prvního kola s New York Islanders, kdy jeho místo v sestavě zaujal nováček Mike Matheson. V kempu se mezi sedm beků v kádru neprosadil.

Už Detroit se v minulých sezonách snažil Kindla vyměnit či jej nabízel na listinu volných hráčů. Problémem byla výše jeho platu, která činila v minulé sezoně 2,5 milionu dolarů a nyní v posledním roce čtyřletého kontraktu je ještě o 500 tisíc dolarů větší. Kindl bude i v případě pobytu na farmě brát tři miliony dolarů, patnáct procent z něj platí podle dohody při přestupu Detroit.

Kindl, jehož Red Wings draftovali v roce 2005 v prvním kole na 19. pozici, má na kontě v NHL celkem 292 zápasů a 70 bodů za 16 branek a 54 asistencí. Ve 20 duelech play off zaznamenal gól a čtyři přihrávky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud