Jan Barák
7. října 2016 • 10:12

Floridu děsí hurikán, Jágr je ale v klidu: Ukáže se, jak jsem silný!

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci ze čtvrtka na pátek měla hrát Florida domácí přípravný zápas s Tampou Bay, místo toho se sešla v BB&T Center jen k tréninku. „Fakt dík,“ spílali možná v nadsázce hokejisté Panthers hurikánu Matthew, který po zpustošení Haiti nabral kurs k východnímu pobřeží USA a zrušil zde řadu plánovaných sportovních akcí. Zachmuřené tváře hokejistů signalizovaly vážnost situace, Jaromír Jágr ale o svůj pověstný humor nepřišel.



"Nemám s hurikány žádné zkušenosti, ale když jsem byl včera nakupovat, skoro všechno bylo vyprodané. Obchodníci musí prožívat skvělé časy," nechal se Jágr slyšet ve čtvrtečním rozhovoru pro Miami Herald.

Na další dotaz novináře, zda si doma udělal zásoby potravin, Jágr odpověděl opět s nadsázkou. "Jsem OK, lidé prý vydrží bez vody a jídla klidně dva týdny. Tak uvidíme, jak je moje tělo silné a zda to zvládne, jsem na to velmi zvědavý," usmál se 44letý legendární útočník, který dosud za Panthers v přípravě nastoupil jen jednou.

Formu tak bude moci otestovat před startem nové sezony NHL zřejmě už jen v sobotním duelu proti New Jersey v Tate Rink na americké vojenské základně ve West Pointu. "Je nám líto, když musíme odložit jakoukoliv akci v BB&T Center, ale bezpečí našich fanoušků, personálu a všech lidí v Jižní Floridě je vždy naší prioritou," řekl výkonný ředitel Panthers Peter Lukko oficiálním stránkám klubu. "Hledáme možnosti přeložení, ale je možné, že zápas bude úplně zrušen," doplnil.

Luongo už jeden hurikán zažil

Hurikán Matthew, který už podle různých zdrojů usmrtil na Haiti více než 470 lidí a provází jej vítr o rychlosti 195 kilometrů v hodině, měl Floridu zasáhnout v pátečních ranních hodinách SELČ. V současné době je zhruba 80 kilometrů od pobřežního města Vero Beach, evakuovány byly už přes dva miliony lidí.

Vzdálenost mezi Vero Beach a Sunrise, kde sídlí organizace Panthers, je asi 180 kilometrů.

"Jsem vystrašený, samozřejmě. Veškeré přípravy jsme ale udělali už ve středu, náš dům je snad zabezpečený," prohlásil ve čtvrtek pro Miami Herald brankář Roberto Luongo, který na Floridě zažil v roce 2005 i ničivý hurikán Wilma. Luongo byl tehdy na dvouzápasovém tripu s týmem v Pensylvánii, do města zavítal, až když se hurikán přehnal.

"Bylo to dost děsivé, když jsme přistáli na Floridě a všude kolem viděli trosky v ulicích a tak podobně, byl to děsivý pohled. Nejde jen o hurikán, ale i o jeho důsledky, jste pak několik dní bez elektřiny, nic nefunguje, je třeba se na to připravit," varovala gólmanská jednička Panthers.

Trenér Gerard Gallant plánuje hurikán přečkat s manželkou v jejich bytě ve Fort Lauderdale. "Je to určitě největší bouře, která se mě takto zblízka dotkne. Doufejme, že jsme na ni se ženou připraveni, koupili jsme spoustu chleba, arašídového másla a džemu, takže snad to nebude větší problém. A nesmí samozřejmě chybět ani náš oblíbený nápoj Coca Cola Zero," prohlásil 53letý kouč, který Floridu letos dotáhnul po třech letech do play off, kde vypadl v prvním kole s New York Islanders.

Pokud to Matthew umožní, měli by Panthers v pátek ve večerních hodinách odletět do West Pointu na utkání s New Jersey. Vzhledem k tomu, že kvůli hurikánu už bylo zrušeno přes 3800 letů, je to ale nepravděpodobné. "Uvidíme, jak vše dopadne. Ten zápas je pro nás důležitý, ale kdyžtak to zvládneme i bez něj," uzavřel Gallant.

Florida vstoupí do sezony ve čtvrtek 13. října zápasem proti New Jersey.

Jaromír Jágr během prvního přípravného utkání sezony proti Dallasu
Jaromír Jágr během prvního přípravného utkání sezony proti Dallasu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud