26. října 2016 • 21:20

Hertl se rozpovídal o cestování v NHL. Má rád Manhattan, nemusí Detroit

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Kalifornii na západním pobřeží USA je krásně, žít tam (a mít na to) se dá naplno, bez kompromisů. Tady není o čem polemizovat. Snad jen, když polohu destinace srovnáte s jinými na mapě NHL, získá zaměstnanec San Jose Sharks oprávněný pocit, že jiní jaksi dlí výhodněji. Kvůli cestování. Ale Tomáš Hertl si nestěžuje.



San Jose je neoficiální cestovní kancelář zámořské ligy. Tomáš Hertl to stihl ověřit dostatečně. „Doprava na zápasy je v našem případě docela náročná a vysilující, z ligy patříme k týmům, které toho nalítají nejvíc. Kolem nás sídlí jen hrstka týmů, jinak to máme všechno daleko. Naše divize ještě ujde, ale řada dalších týmů v Západní konferenci je vzdálená spoustu hodin. Nalítáme toho fakt dost,“ vykládá Tomáš Hertl.

Leckterý našinec by byl z takového cestování u vytržení a neměl by dost, jenže drtivá většina hokejistů už v tom kdovíjaké kouzlo nespatřuje a výpravy po Severní Americe bere jako nutné zlo. I když, jsou výjimky. Tak třeba New York. Manhattan. Tady by to šlo. „New York mám hodně rád, tam se vydávám rád. Máte čas zajít do centra, projít se,“ libuje si český útočník.

Hertl ukázal novou jizvu a prozradil, co má rád na New Yorku
Video se připravuje ...

V okolí Madison Square Garden jste ho v minulých dnech mohli potkat s kumpánem z týmu Tommy Wingelsem. „Obvykle vyrážíme na Pátou avenue, zajdeme i do nějakých obchodů, občas si něco koupíme. Nebo se projdeme Central parkem. To se asi nikdy neomrzí.“

A co opačný pól? Kde se Tomáš Hertl nejradši zamkne v pokoji a ven vyjde, snad jen kdyby v hotelu hořelo? „Najdou se města, kam se vám moc nechce, nikam nejdete a dáte si radši masáž, vířivku nebo se na pokoji s klukama díváte na baseball nebo NFL. Popravdě, tyhle sporty mě moc nebaví, ale netrhám partu a tři hodiny se dívám s klukama, kecáme,“ usměje se Hertl.

Když má vybrat méně oblíbené štace, vybírá Pittsburgh a Detroit. Na tváři kdysi slavného motorového města zanechala jizvy krize automobilového průmyslu, centrum sídla Red Wings se na pár let stalo oblastí duchů, život z metropole Michiganu vyprchal, trestná činnost nabrala na tempu.

„Přiletěli jsme do Detroitu večer, nikde ani noha,“ líčil český mládenec jistou stísněnost. „Detroit je zvláštní město, budovy zrezivělé, některé se pomalu rozpadají. Není tam moc míst, kam se podívat.“ Hostující týmy proto setrvávají na ubikaci. „Spíš relaxujete na pokoji a sledujete různé filmy,“ dává k dobru známou klasiku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud