3. února 2017 • 14:05

Pavelec? Nejlepší hráč, chválil gólmana kouč. A přidal se i kapitán

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě před měsícem seděl na farmě v Manitobě a jeho hokejová budoucnost byla nejistá. Od poloviny ledna je ale nálada u Ondřeje Pavelce veselejší. Český veterán znovu válí v kleci Winnipegu, ve čtvrtek připsal čtvrtou výhru z šesti zápasů a pomohl Jets získat klid a sebevědomí. „Dneska byl naším nejlepším hráčem," chválil ho po výhře 4:3 na ledě Dallasu kouč Paul Maurice.



Utkání na ledě Stars bylo důležité, byl to takzvaný zápas o čtyři body. Oba týmy jsou totiž divizními soupeři, navíc měly i stejný počet bodů. Jets teď mají o dva náskok, i když Dallas má dva zápasy k dobru. Domácí se snažili, přesto ze 42 střel nedokázali vytěžit výhru a Winnipeg se poprvé v sezoně radoval ze tří vítězství za sebou.

Pavelec soupeře pořádně hypnotizoval, třeba v důležité třetí části hry zapsal hned 15 zákroků. Několik navíc velmi důležitých proti hlavním hvězdám Dallasu. Ty se zase tak často nemýlí. Podobnými výkony pomáhá nejen sobě, ale hlavně týmu a spoluhráčům.

„Vidíte na něm, že v lize už má něco za sebou. Je seběvědomý a klidný, jen tak něco ho na ledě nerozhází," chválil autor dvou branek Mark Scheifele. „Předvedl několik hodně dobrých zákroků a když jsme potřebovali, byl tam pro nás," dodal pro NHL.com.

Pavelcovi hodně pomohla obětavá hra spoluhráčů, kteří se nebáli pouštět do blokování střel a značně mu některé situace usnadnili. Jenže pak tu byly takové, na které zůstal sám. Například nájezd Jamieho Benna ve druhé třetině.

"Stalo se to hrozně rychle. Bylo to asi poprvé v kariéře, co jsem při přesilovce pět na tři musel řešit samostatný nájezd. Oba jsme čekali na pohyb toho druhého, snažil jsem se být trpělivý, čekat, čekat a pak udělat zákrok," popsal Pavelec možná rozhodující moment utkání.

VIDEO: Takhle Pavelec zastavil Benna

Jets po něm totiž založili protiútok a vstřelili díky Scheifelemu gól na 3:2. Dallas už se pak v zápase ani nedotáhl.

Od té doby, co v kabině znovu visí dres s Pavelcovým jménem Jets šlapou. Český brankář naskočil do šesti ze sedmi zápasů, vychytal čtyři výhry a pomohl k návratu na vítěznou vlnu. V každém utkání sice dostal minimálně tři branky, ale důležité je to, že tým mu věří a vítězí. A to se ukázalo i včera.

„Ne všechno klapalo tak, jak by mělo, ale když se nám zrovna nedařilo, Pavelec nás podržel," chválil i kapitán Blake Wheeler.

Příští soupeř? Otloukánek ligy Colorado.

VIDEO: Sestřih utkání Dallas - Winnipeg

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 2. • 02:30
Dallas Stars
Dallas Stars
3:4
ONLINE
3. února
02:30
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
Góly

Domácí: 11:55. Klingberg, 13:59. Ja. Benn, 37:58. Eaves

Hosté: 06:50. Little, 19:07. Scheifele, 25:55. Scheifele, 32:51. Ehlers

Sestavy

Domácí: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Jo. Benn, Nemeth, Johns – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – Roussel, Spezza (A), Seguin – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, B. Ritchie. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

Hosté: Pavelec (Hellebuyck) – Morrissey, Byfuglien (A), Enström, Trouba, Stuart, Postma – Ehlers, Little, Laine – Copp, Scheifele (A), Wheeler (C) – Matthias, Lowry, Armia – Perreault, Petan, Thorburn. Hlavní trenér: Paul Maurice.

Rozhodčí

Tom Kowal, Steve Kozari. Čároví: Brandon Gawryletz, Mark Shewchyk

Stadion

American Airlines Center, Dallas

Návštěva

17236 diváků

Tady se Ondřej Pavelec musel sklonit, obránce John Klingberg ho překonal
Tady se Ondřej Pavelec musel sklonit, obránce John Klingberg ho překonal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud