10. dubna 2017 • 09:28

Fanoušci křičeli, Sobotka byl hvězdou. Chyběl nám, řekl Tarasenko

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celých 1078 dní neoblékl dres St. Louis, odešel za penězi do Ruska. Co na tom, že chtěl být zpět už dříve, nepodařilo se a fanoušci Blues mu to klidně mohli dát sežrat. Místo toho se po vydařeném a gólovém zápase proti Coloradu (3:2) stal první hvězdou utkání a dočkal se hodně hlasitých ovací. „Cítím se skvěle a chci všem příznivcům poděkovat za jejich podporu," řekl v rozhovoru po utkání. Fanoušci ho hlasitě přivítali už na rozbruslení.



Je to jen pár týdnů, co pro teď už bývalého útočníka Omsku skončila sezona v KHL, ale hlavní část ročníku pro něj teprve začíná. Tak trochu překvapivě. Na boje o Stanley Cup se hráči vždy enormně těší, Sobotka ale asi dvojnásob. Do utkání NHL totiž naskočil po třech letech.

Jeho návrat do St. Louis byl sladký. V šatně potkal mnoho známých tváří, ale také hráče, kteří celý rok tvrdě dřeli a někomu z nich najednou tenhle "vetřelec" sebere místo. Jenže co naplat, zaslouží si ho. Dokázal to okamžitě, to když ve 44. minutě stál na správném místě a jen doklepl přihrávku od Jori Lehteräho. „Byla skvělá, měl jsem před sebou prázdnou bránu a zbývalo mi jen zakončit," pochválil finského kolegu a zároveň přiznal nervozitu.

VIDEO: První Sobotkův gól po návratu

„Padla na mě před prvním střídáním," řekl pro NHL.com muž, který má na kontě už 382 utkání v soutěži. „Cestou sem jsem vzpomínal, jaké to bylo tady hrát. Všechno se mi vrátilo, byl to skvělý pocit," těšilo poctivého centra.

Na ledě to klapalo, byl to ten starý Sobotka, jakého v St.Louis znali. Tedy kromě čísla. Jeho tradiční sedmnáctku už nosí Jaden Schwartz, takže český útočník cifry prohodil a stal se prvním hráčem historie Blues, jenž nosí na dresu číslo 71.

"Nebyl jedenáct dní na ledě, musel se přesunout z Evropy a hokej v zámoří nehrál několik let. Přesto podal velmi kvalitní výkon," dodal trenér Mike Yeo, na kterého Sobotka skutečně udělal dojem. A ostřílený borec si tak hned může být jistější svým místem v sestavě.

Vítaly ho i známé tváře z kabiny a neobešlo se to bez tradičních vtípků. „Jak vypadal Sobotka? Myslíte na ledě, nebo jako obecně? culil se šprýmař a nejproduktivnější hráč týmu Vladimír Tarasenko. „Jsem rád, že je zpátky. Poslední roky nám chyběl," dodal už s vážnější tváří.

Sobotkův gól už pak byl jen příjemným plusem a parádním zakončením vydařeného večera. „Dobře, že se trefil. Myslím, že brzy ho začneme zase na ledě poznávat. Od středy zase začne prokazovat své fyzické schopnosti a bude se každý den zlepšovat," předpovídá pro stltoday.com útočník David Perron.

VIDEO: Sestřih utkání St.Louis - Colorado

Sobotka nakonec odehrál téměř 17 minut
Sobotka nakonec odehrál téměř 17 minut

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud