23. května 2017 • 06:35

Konec českých nadějí. Anaheim a Kaše končí, Nashville je ve finále

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Nashvillu porazili v play off NHL Anaheim 6:3, vyhráli celou sérii 4:2 na zápasy a poprvé v historii postoupili do finále Stanley Cupu. Hrdinou pondělního zápasu se stal útočník Colton Sissons, který vstřelil tři góly, včetně vítězného na 4:3. V dresu poražených jednou skóroval český mladík Ondřej Kaše, který byl mimo jiné posledním pravidelně hrajícím českým hokejistou letošní sezony. Dominik Simon z Pittsburghu a Marek Mazanec v play off do hry nezasáhli.



Predators potřebovali k vítězství jen 18 střel, když v první a druhé třetině vystřelili vždy pouze čtyřikrát, naopak Ducks vypálili na druhé straně na Pekku Rinneho 41 puků.

Domácí získali v první třetině uklidňující vedení 2:0. Ve 25. minutě snížil Kaše svou druhou trefou ve vyřazovacích bojích, po třech minutách třetího dějství ale vrátil Nashvillu dvoubrankový náskok druhou trefou v utkání Sissons. Hosté se však ještě nevzdali, o dvě minuty později snížil Chris Wagner a ve 49. minutě vyrovnal obránce Cam Fowler.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Anaheim

Rozhodující moment přišel šest minut před třetí sirénou, kdy Sissons trefou z voleje z levého kruhu pro vhazování překonal Jonathana Berniera, dokonal hattrick a poslal domácí do vedení 4:3. O zbylé dva góly se postarali při power play do prázdné branky Filip Forsberg a Austin Watson, jenž ve druhé minutě otevřel skóre utkání.

Ve finále, které začne v pondělí 29. května, se Nashville utká s vítězem série mezi obhájci loňského triumfu z Pittsburghu a Ottawou. Penguins, kteří vedou 3:2 na zápasy, si mohou postup vybojovat už dnes.

Finále Západní konference play off NHL:

Nashville - Anaheim 6:3 (2:0, 0:1, 4:2)
Branky: 9., 44. a 55. Sissons, 2. a 59. Watson, 58. Forsberg - 25. Kaše, 46. Wagner, 49. Fowler. Střely na branku: 18:41. Diváci: 17.352. Hvězdy zápasu: 1. Sissons, 2. Watson, 3. Aberg (všichni Nashville). Konečný stav série: 4:2.

Zklamaný Ondřej Kaše skončil dvě výhry od finále Stanley Cupu
Zklamaný Ondřej Kaše skončil dvě výhry od finále Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud