14. září 2017 • 04:58

Závist nehrozí. Velké peníze? Pastrňák si je zaslouží, říká hvězda Bostonu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kontrakt Davida Pastrňáka stále visí ve vzduchu a médii je propraný snad ze všech stran. V Bostonu je český pistolník prototypem budoucí tváře klubu, zpátky v šatně ho chtějí i spoluhráči. Naposledy se k situaci vyjádřil i čtvrtý nejlepší střelec poslední sezony a jeho spoluhráč Brad Marchand. Toho by jedenadvacetiletý útočník mohl přeskočit na výplatnici, ale Kanaďanovi to vůbec nevadí.



Ročníkem 2017/18 vstoupí v platnost nový kontrakt Brada Marchanda, který z platového stropu mužstva ukrojí pokaždé 6,1 milionu dolarů. To smlouva Davida Pastrňáka by měla mít na výplatnici Bruins výraznější dopad. I když je devětadvacetiletý vítěz Stanley Cupu prověřeným střelcem a například majitelem zlata z mistrovství světa, neměl by s podobnou situací problém.

„Každý případ je úplně jiný a já jsem se svým agentem také vyjednával o jiné částce. Tohle už je jenom na Pastovi, ale já doufám, že se to brzy dotáhne," řekl autor devětatřiceti branek z posledního ročníku. Jeho český kolega zaostával pouze o pět.

Vítěz Světového poháru z loňského roku je Pastrňákovým fanouškem a jeho brzký návrat do šatny by uvítal. Dle jeho slov bude rodák z Havířova dlouholetou oporou klubu a naopak by nebyl rád, aby se neustále se opakující licitování na něm i celém mužstvu podepsalo. A rozhodně se nedá říct, že by snad mladíkovi s osmaosmdesátkou na zádech měl v případě vyšší smlouvy závidět.

„Takový je ligový trend, smlouvy pro mladé hráče jsou prostě vyšší a vyšší. Není to jako před třemi-čtyřmi lety. Musím říct, že my jsme tu jeden za druhého šťastní," vykládal Marchand pro Boston Herald.

Důvod stěžovat si on sám taky nemá. Jeho kontrakt vyprší až v roce 2025 a se 49 miliony dolarů je zabezpečený na pár životů. V tabulce nejlépe placených hráčů je v týmu až za Patricem Bergeronem, Tuukkou Raskem a Davidem Krejčím. Nestěžuje si, nežárlí, v kabině Bostonu panuje přátelská atmosféra.

„My si tady všichni vzájemně přejeme úspěch. Pasta má za sebou výtečnou sezonu a budeme za něj šťastní ať už dostane cokoliv. Určitě to ale bude hodně peněz," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud