24. dubna 2014 • 20:00

Kouč osmnáctky: Rozhodl náš týmový duch, Rusové hráli moc individuálně

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do 18 let po osmi letech sahají po medaili z mistrovství světa. Mladíci pod vedením kouče Jakuba Petra zdolali ve čtvrtfinále Rusko 3:2 v prodloužení a prožívají slastné okamžiky, na jaké český hokej čekal hodně dlouho. "Je to obrovská euforie," přiznal trenér po senzační výhře.



"To jsou ty chvíle, pro které sport děláme, ať už to jsou kluci na ledě, nebo my trenéři na střídačce. Jsme rádi, že se nám po takové době povedlo dostat se do semifinále přes tak těžkého soupeře, kterým Rusové určitě jsou," prohlásil Petr.

"Je to pro nás něco neskutečného. Máme radost, že jsme blízko k medaili. Věřím, že ji ubojujeme. Máme výborný tým a hrajeme srdíčkem," pochvaloval si i obránce Filip Pyrochta.

Právě on přitom málem zavinil naprosto opačné vyústění dramatického zápasu. Po padesáti vteřinách prodloužení totiž fauloval Svečnikova, který měl k dispozici trestné střílení.

Jenže ruského útočníka fantasticky vychytal brankář Vaněček a hříšník Pyrochta pak stál u zrodu rozhodujícího gólu - právě po jeho ráně poslal český tým do semifinále Jakub Vrána.

"S prvním třetinou jsme mohli být spokojení, ale pak soupeř začal být aktivní. Dostávali jsme se do obrovských problémů ve vlastním obranném pásmu. Nakonec utkání rozhodl náš bojovný týmový duch. Rusové už to poté zkoušeli hlavně individuálně, o což nám šlo," dodal spokojeně kouč Petr, jehož tým se v sobotu utká o finále s Kanadou, která zdolala Švýcarsko 3:2 gólem půl minuty před koncem.

MATCH OVERVIEW LEGACY
Góly

Domácí: 18:53. Vrána, 41:11. Kaše, 65:55. Vrána

Hosté: 32:35. Korškov, 49:02. Pilipenko

Sestavy

Domácí: Vaněček – Pyrochta "A", Mašín "C", Rašner, Ščotka, Mikliš, Zbořil, Havlín – Pastrňák "A", Karabáček, Zacha – Kaše, Vrána, Špaček – Veselý, Smejkal, Chlapík – Vopelka, Kuťák, Ordoš – Černoch. Trenér: Jakub Petr.

Hosté: Treťjak – Slepcov "A", Šaripzjanov, Ljamkin, Nazarkin, Provorov, Mikulovič, Ščukin, Dervuk – Svečnikov, Nikolišin, Protapovič – Pilipenko, Kameněv "C", Korškov – Kraskovskij, Dergačjov, Afonasjevskij – Jazkov, Fazlejev "A". Trenér: Pavel Baulin.

Rozhodčí

Wehrli (SUI), Kaukokari – Pesonen (oba FIN), Penkivech (USA)

Stadion

Imatran jäähalli

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud