6. května 2015 • 04:50

Jak Jágra nezatavit? Nesmí hrát přes 20 minut za zápas, říká Rulík

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále je klíčovým lídrem české ofenzivy. Jaromír Jágr je během zápasů domácího mistrovství světa hodně vidět, s přibývajícími zápasy ale únava roste. „Pokud bude mít ice time kolem patnácti minut, tak to vydrží,“ řekl Radim Rulík, trenér extraligových šampionů z Litvínova, v redakci Sportu při sledování pondělního zápasu s Kanadou (3:6).



Jágr je však během utkání nejen vidět, ale i slyšet. Často usilovně klepe o led, čímž si říká o puk. „Má obrovskou chuť a chce zápasy zlomit,“ přiznal Tomáš Vlasák , trojnásobný mistr světa z přelomu století.

Když čeští obránci zakládají útok, většinou hledají právě Jágra, který se o přihrávky hlásí. „Je na něm hrozně vidět, že každý puk, který jde od beků, tak chce on. Ukazuje si, najíždí si hluboko do branného pásma k bekům a chce, aby puky chodily na něj,“ přiblížil Vlasák.

Na Jágrovi je vidět obrovská snaha, chválí legendu Vlasák
Video se připravuje ...

Jágr nehraje oslabení, důležitou roli však má v první přesilovkové formaci. První utkání proti Švédsku nedohrál, přesto byl na ledě 16 minut a 46 vteřin. Ve zbývajících dvou duelech proti Lotyšsku (4:2) a Kanadě (3:6) neklesl jeho ice time pod sedmnáct minut a patřil k nevytěžovanějším útočníkům.

Jágr má stejný prostor jako Voráček

„Pokud bude mít ice time kolem patnácti minut, tak to vydrží. Jakmile by ale měl hrát přes dvacet minut tři zápasy za sebou, tak může dojít k zatavení a velké únavě. Když se ale rytmus bude udržovat, tak nám ještě v play off svou sílu ukáže,“ pravil Rulík.

Čas na ledě

Česko - Švédsko 5:6n
Nejvytíženější útočník: Voráček 21:34
Jágr 16:42 - nedohrál 

Česko - Lotyšsko 4:2
Erat 19:00
Jágr 18:11

Česko - Kanada 3:6
Sobotka 18:15
Jágr 17:21 

Přitom před šampionátem si chtěl být Jágr jistý tím, že bude lídrem ‚druhého sledu‘. „ Voras musí být první pravé křídlo!“ řekl důrazně už po přílezu ze zámoří.

Jaká je praxe? Proti Lotyšsku měl Jágr prostor na ledě o 22 sekund větší než útočník Philadlephie, proti Kanadě hrál jen o jedenáct vteřin méně.

„Síly chceme rozložit,“ říkal už před startem turnaje trenér Vladimír Růžička . A to se zatím potvrzuje.

Rulík chválí Jana Kováře: Je to druhý Dacjuk!
Video se připravuje ...
Experti o brankářích: Budoucí jednička bude Francouz nebo Mrázek
Video se připravuje ...
Crosby? Bude lepší a lepší, je přesvědčen Vlasák
Video se připravuje ...
Rulík: Je dobře, že nehrajeme jako za minulého trenéra
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud